Όπως μας ενημερώνει με δελτίο τύπου το κανάλι της Κάντζας, φέτος όπως κάθε χρόνο από το 2000 (με εξαίρεση το 2009), η τηλεόραση του ALPHA θα καλύψει το παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1, μεταδίδοντας απευθείας όλους τους αγώνες και το παρασκήνιό τους με πλούσιο ρεπορτάζ, αποστολές στα GP, συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών και τεχνικές αναλύσεις. Η φετινή πρεμιέρα του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για τις 27 Μαρτίου στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης στην Αυστραλία…

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο ALPHA θα μεταδώσει τους αγώνες της F1 σε format 16:9 αντί του συμβατικού 4:3, για την καλύτερη απόδοσή τους στις οθόνες των περισσότερων Ελλήνων τηλεθεατών.

Όμως φέτος η σημαντικότερη τηλεοπτική καινοτομία της F1 είναι η κάλυψη των αγώνων σε High Definition (υψηλή ευκρίνεια) για ακόμα πιο πιστή αναπαραγωγή και καλύτερη εικόνα. Ο Alpha προχώρησε στις απαιτούμενες επενδύσεις προκειμένου να λαμβάνει και να διαχειρίζεται σωστά το σήμα HD, αλλά και να είναι προετοιμασμένος για τη στιγμή όπου θα διαμορφωθεί το θεσμικό και τεχνικό πλαίσιο για την πανελλαδική εκπομπή σήματος υψηλής ευκρίνειας (άγνωστο πότε).