Ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε το Σωματείο Επαγγελματιών Άστρους παίρνοντας θέση στα προβλήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και όλους τους δημότες.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΣΤΡΟΥΣ

«Ο ΚΑΡΥΤΣΙΩΤΗΣ»

Άστρος 28/03/2011

Άρ. Πρωτ.: 11

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ/Σ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΔΟΛΙΑΝΩΝ


Προς: Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

Κοιν.: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Το Δ/Σ του Σωματείου Επαγγελματιών Άστρους «Ο ΚΑΡΥΤΣΙΩΤΗΣ», αποφάσισε στο πρώτο Δ/Σ να εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης, για το Σχολείο των Δολιανών, δίνοντας το στίγμα του και το σκοπό της ύπαρξης του, παίρνοντας θέση στα προβλήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και όλους τους δημότες.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ/Σ του Σωματείου Επαγγελματιών Άστρους «Ο ΚΑΡΥΤΣΙΩΤΗΣ» αποφάσισε ομόφωνα μετά της δημόσιας διαβούλευσης που έγινε στο ίδρυμα Ζαφείρη για το θέμα των σχολείων της περιοχής, και αφού ακούσαμε διάφορες απόψεις, και τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι κάθε χρόνο οι μαθητές μειώνονται, με αποτέλεσμα τα σχολεία στα χωριά δεν μπορούν να λειτουργούν υποβαθμισμένα, και θα πρέπει να φτιάξουμε σχολεία μεγάλα και σύγχρονα, με τις απαιτήσεις του σήμερα και το αύριο που να παρέχουν στα παιδιά μας υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης.

Και το συμπέρασμα που βγήκε από όλους είναι, ότι πρώτα θα πρέπει να κοιτάξουμε το συμφέρον των παιδιών, δρομολογώντας όχι λύσεις προσωρινές, αλλά μόνιμες, σωστές, δίκαιες και βιώσιμες. Σε αυτό το επίπεδο είμαστε σύμφωνοι να αναλάβει η δημοτική επιτροπή παιδείας που υπάρχει στον Δήμο σε συνεργασία με το υπουργείο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εξετάζοντας και κουβεντιάζοντας ξεχωριστά με τις τοπικές κοινωνίες που έχουν λόγο για τα προβλήματα της ώστε να δοθεί η πλέον σωστή λύση για το καλό των παιδιών μας.

Εμείς ως Σωματείο Επαγγελματιών Άστρους «Ο ΚΑΡΥΤΣΙΩΤΗΣ» στηρίζουμε τον αγώνα των Δολιανών να παραμείνει το σχολείο ανοικτό για όσο διάστημα χρειαστεί, ώστε να αποφασίσει η επιτροπή παιδείας μετά από τις σχετικές διαβουλεύσεις, και να πείσει με επιχειρήματα για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στα σχολεία της περιοχής μας.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Κόσσυβας Ηλίας Τζιβελόπουλος Φώτης

www.arcadialive.gr