Συστατικά
- 2 στήθη από κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 10 μεγάλα μανιταράκια (φρέσκα)
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- καρύκευμα κοτόπουλου
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 σφηνάκι ουίσκι
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
Οδηγίες
- Πλένουμε το κοτόπουλο μας πολύ καλά και ακολούθως το κόβουμε σε ομοιόμορφες λεπτές λωρίδες.
- Προσθέτουμε λίγο καρύκευμα κοτόπουλου.
- Ακολουθεί ο κύριος Πιπεράκις με το φρεσκοτριμμένο άρωμα πιπεριού.
- Και φυσικά δεν παραλείπουμε την κυρία Αλατάκι με το δικό της πάντα φρεσκοτριμμένο θαλασσινό αλάτι.
- Ανακατεύουμε καλά για να αναμιχθούν τα μυρωδικά μας με το κοτόπουλο.
- Σειρά έχουν τα λαχανικά μας. Πλένουμε και καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι λεπτές λωρίδες.
- Το σκόρδο το ψιλοκόβουμε.
- Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα μανιτάρια μας.
- Ακολούθως, τα κόβουμε σε χονδρές λωρίδες.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο.
- Αφήνουμε για 2′ να ψηθεί λίγο το κοτόπουλο μας και από τις δύο πλευρές.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθούν για 1-2′ ακόμα.
- Στην συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια μας.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαραθούν για 2-3′ ακόμα.
- Αμέσως μετά τα μεθάμε με το ουίσκι.
- Τελευταία πινελιά ο μαϊντανός.
- Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, το κοτόπουλο μας είναι έτοιμο!
- Παράλληλα θα ετοιμάσουμε στα πολύ – πολύ γρήγορα και το ρύζι μας για να συνοδέψουν το κοτόπουλο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύεται άριστα με ρύζι.
Φανταστικό άρωμα, τέλεια μεθυστική γεύση!
Γρήγορα εύκολα και νόστιμα! Ένα πιάτο που όχι μόνο θα αρέσει αλλά θα μεθύσει κιόλας!!!
Leave a reply