Υλικά 

1 ποτηράκι κρασί

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι λάδι

6 σουπιές καθαρισμένες και κομμένες κομμάτια

1 κονσέρβα τοματίνια

1 κουταλιά της σούπας πελτέ

1 ματσάκι μαϊντανό

αλάτι και πιπέρι

 Οδηγίες

 Καθαρίζετε τις σουπιές από το κόκκαλο, τα εντόσθια και το μελάνι τους. Τις πλένετε με άφθονο νερό.  Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζετε για λίγα λεπτά. Ρίχνετε και τις σουπιές για 10 λεπτά ως που να πάρουν χρώμα. Σβήνετε με κρασί. Προσθέτετε την τομάτα και τον πελτέ. Προσθέτετε τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με την σάλτσα του. Σερβίρετε. 

Καλή επιτυχία.

 

 

Leave a reply