Τα φτιάξανε όταν η Έλεν ήταν 19 και ο Κένεθ ήταν 18. Τρία χρόνια μετά, πήραν το λεωφορείο και πήγαν σε μια κοντινή πόλη και παντρεύτηκαν κρυφά από τους γονείς τους. Αυτό έγινε το 1944.

Έκαναν οκτώ παιδιά. Σύμφωνα με τα παιδιά τους, σε όλη τη διάρκεια του γάμου τους δεν κοιμήθηκαν ούτε ένα βράδυ χωριστά.

Ο Κένεθ δούλεψε στους σιδηροδρόμους, σε ένα γκαράζ, και ως ταχυδρόμος. Συνήθως έκανε δύο δουλειές ταυτόχρονα. Η Έλεν μεγάλωνε τα παιδιά. Το 1983, ο Κένεθ πήρε σύνταξη. Οι δυό τους ταξίδεψαν σε όλες τις ΗΠΑ με λεωφορείο. Μια φορά χρειάστηκε να ταξιδέψουν με ένα φέρι, και στην καμπίνα τους υπήρχαν μόνο δυο κουκέτες. Για να μην κοιμηθούν χώρια, στριμώχτηκαν μαζί στην κάτω κουκέτα.

Πριν από δυόμισι χρόνια χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί το πόδι του Κένεθ, λόγω προβλημάτων με το κυκλοφορικό του. Η Έλεν τον φρόντιζε μέχρι που κι η δικιά της υγεία άρχισε να χειροτερεύει. Τις τελευταίες εβδομάδες η Έλεν τις πέρασε σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου, κι αυτό ήταν πολύ δύσκολο για τον Κένεθ. Παρ’ όλα αυτά, έπαιρναν κάθε μέρα το πρωινό τους μαζί, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου στο τραπέζι.


Η Έλεν πέθανε το προηγούμενο Σάββατο σε ηλικία 92 ετών. Ο γάμος τους κράτησε 70 χρόνια.

Ο Κένεθ πέθανε 15 ώρες αργότερα.

Το κείμενο αυτό γράφτηκε από το Θοδωρή Γεωργακόπουλο.
http://www.georgakopoulos.org

The post Τα φτιάξανε στα 19,παντρεύτηκαν κρυφά,μείναμε μαζί 70 χρόνια και πέθαναν με λιγες ώρες διαφορά,μια συγκλονιστική ιστορία! appeared first on radioaetos.com.

Powered by WPeMatico