Η πιο τρανταχτή απόδειξη για το ότι τα μαλλιά σου είναι υγιή και γεμάτα ζωντάνια είναι η λάμψη. Δυστυχώς όμως υπάρχουν κάποιοι παράγοντες, όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος, τα σκληρά χημικά των βαφών και η θερμότητα από το συχνό styling, που τα ταλαιπωρούν αρκετά, με αποτέλεσμα να γίνονται θαμπά και άτονα. Μπορείς, ωστόσο, να κερδίσεις το χαμένο έδαφος, αν κάνεις τα εξής:

Για τη περιποίηση τους, επίλεξε σαμπουάν και κοντίσιονερ ειδικά για λάμψη, τα οποία περιέχουν συνήθως συστατικά όπως έλαιο ελιάς, πρωτείνες μαργαριταριών ή ρυζιού. Στη περίπτωση που έχεις βαμμένα μαλλιά, μια φορά την εβδομάδα θα πρέπει επίσης να κάνεις ενυδατική μάσκα.

Πριν το styling,  χρησιμοποίησε μια κρέμα ή ένα serum για λάμψη. Η κρέμα είναι ιδανική για τα λεπτά μαλλιά, γιατί έχει λιγότερη σιλικόνη και δεν βαραίνει, ενώ το serum ενδείκνυται για μαλλιά απείθαρχα, που υποφέρουν από φριζάρισμα.

Ξεκίνησε να τα ισιώνεις με τη βοήθεια μιας στρογγυλής βούρτσας. Αφού ολοκληρώσεις και όσο τα μαλλιά είναι ακόμα ζεστά από το πιστολάκι, γύρισε το κεφάλι σου προς τα κάτω και ψέκασε από απόσταση περίπου 20 εκατοστών ένα σπρέι για λάμψη.

Αν αργότερα θελήσεις να ανανεώσεις το χτένισμά σου, μπορείς απλά να ψεκάσεις   πάλι λίγο σπρέι στις παλάμες σου και να τις περάσεις απαλά πάνω στα μαλλιά σου.