Ο Γερμανός σχεδιαστής Fabian Brunsing δημιούργησε ένα »παράδοξο» παγκάκι που το ονόμασε »Pay & Sit Bench», δηλαδή μεταφράζοντας σε απλά Ελληνικά: «Πλήρωσε για να καθίσεις, φίλε»! Ο λόγος;

Bantito.com   Για να καθίσεις πρέπει πρώτα να… πληρώσεις!payandsit11

Αυτοί που δεν θέλουν να μοιράζονται το παγκάκι τους με κάποιον άλλον στο πάρκο και επιθυμούν «prive» χαλάρωση πρέπει να πληρώσουν! Πέρα, όμως, από το αστείο του… θεάματος, στην ουσία ο σχεδιαστής κατασκεύασε ένα κανονικό παγκάκι, στην επιφάνεια του οποίου τοποθέτησε μεταλλικές «αιχμές», που μπαινοβγαίνουν! Κάτι σαν βασανιστήριο του Μεσαίωνα, δηλαδή!

Bantito.com   Για να καθίσεις πρέπει πρώτα να… πληρώσεις!payandsit21

Ο ανυποψίαστος περιπατητής του πάρκου που θέλει να ξαποστάσει πρέπει να ρίξει 50 λεπτά μέσα στην ειδική θήκη που υπάρχει κάτω από το παγκάκι και -ω! του θαύματος- οι αιχμές αυτόματα υποχωρούν.

Bantito.com   Για να καθίσεις πρέπει πρώτα να… πληρώσεις!payandsit31

Στη συνέχεια, μπορεί να καθίσει άνετα χωρίς να… βλάψει στο ελάχιστο τα οπίσθιά του! Το «μαρτύριο», όμως δεν τελειώνει εδώ! Μετά από ορισμένο χρόνο (όχι πολύ, μη φανταστείτε – ίσα να πιεις το καφεδάκι σου και να φας το σαντουιτσάκι σου, δηλαδή!) μια βοή ακούγεται που σε τραντάζει ολάκερο!

Bantito.com   Για να καθίσεις πρέπει πρώτα να… πληρώσεις!payandsit41

Αυτός είναι ο ενσωματωμένος συναγερμός που ειδοποιεί τον «καθήμενο» ότι ο χρόνος της ξεκούρασης τελείωσε! Ή πρέπει, λοιπόν, να σηκωθείς άρον άρον, πριν οι αιχμές μπουν… εκεί που δεν πρέπει ή να ρίξεις κανένα ευρώ παραπάνω για να συνεχίσεις να κάθεσαι…

Bantito.com   Για να καθίσεις πρέπει πρώτα να… πληρώσεις!payandsit51

Ομολογώ ότι είναι ένα «πανέξυπνο» project… απομάκρυνσης του κόσμου από τα πάρκα και τη φύση. Γιατί τι άλλο να πω; Για φανταστείτε μόνο, έναν άστεγο να πρέπει να πληρώσει για να καθίσει ή -ακόμη χειρότερα- έναν τυφλό που ψάχνει μια θέση στο πάρκο!

Bantito.com   Για να καθίσεις πρέπει πρώτα να… πληρώσεις!payandsit61

Η δική μου πρόταση -για περισσότερη διασκέδαση- είναι οι μυτερές «αιχμές» να ανεβοκατεβαίνουν πιο γρήγορα σε τυχαία (!) χρονικά σημεία, χωρίς προειδοποίηση, τα οποία, μάλιστα, θα αλλάζουν κάθε φορά… Δείτε τώρα και το βίντεο και ελπίζω να με καταλάβετε!

[via]