ΥΛΙΚΑ:
- Ενα κοτόπουλο ολόκληρο
- Φύλλο κουρού (ΚΑΝΑΚΗ) – ένα πακέτο
- 1/4 φλυτζανιού ελαιόλάδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 2 καρότα
- λίγο μαϊντανό
- μια μικρή κονσέρβα μανιτάρια σε φετίτσες
- 2 αβγά
- 1 φλυτζάνι τριμμένο ρεγκάτο ή γκούντα ή άλλο κίτρινο τυρί
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βράζουμε το κοτόπουλο και το ξεψαχνίζουμε. Αφαιρούμε δηλαδή τα κόκκαλα και την πέτσα και κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια το ψαχνό.
- Σε τηγάνι σωτάρουμε στο λάδι τα λαχανικά, όλα κομμένα σε λωρίδες και όταν μαραθούν προσθέτουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου και λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σωταριστούν μαζί.
- Βγάζουμε απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά και το τυρί. Ανακατεύουμε για ν’αφομοιωθούν στο μείγμα.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι και βάζουμε απάνω το ένα απ’τα δύο φύλλα κουρού (που έχει μέσα η συσκευασία). Ρίχνουμε τη μισή γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
- Διπλώνουμε προσεχτικά από πάνω και κάτω για να μη βγεί η γέμιση.
- Επαναλαμβάνουμε με το δεύτερο φύλλο κουρού και την υπόλοιπη γέμιση.
- Γίνονται δύο ρολά. Με μαχαίρι χαράζουμε σε φέτες απαλά από πάνω μόνο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου μέχρι να δούμε να πάρει ωραίο, χρυσό χρώμα το φύλλο μας.
Ενα ποτηράκι λευκό κρασί, δροσερό και καλή μας όρεξη!!
Καλή επιτυχία. Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!