Αν γράψει κάποιος μια επιστολή στην πιο κάτω διεύθυνση, θα καταλήξει στην κουφάλα μιας βελανιδιάς στο δάσος Dodauer Forst κοντά στην πόλη Οϊτίν στη Γερμανία.

Bräutigamseiche,
Dodauer Forst,
23701 Eutin, Germany

Τα τελευταία 100 χρόνια, χιλιάδες άνθρωποι έχουν γράψει σ’ αυτό το δέντρο, και σύμφωνα με πληροφορίες, εκατοντάδες είδαν τις επιθυμίες τους να εκπληρώνονται: την επιθυμία τους να βρουν την αγάπη του συντρόφου τους.Η βελανιδιά, γνωστή ως Bräutigamseiche (Βελανιδιά της Νύφης), είναι ηλικίας άνω των 500 χρόνων. Ο θρύλος λέει ότι το δέντρο φυτεύτηκε ως μια χειρονομία ευχαριστίας από τον γιο ενός Κέλτη οπλαρχηγού που τον είχαν δέσει σε ένα δέντρο στο δάσος και τον ελευθέρ5ωσε μια χριστιανή. Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι δεν υπάρχει καμία αλήθεια στον μύθο και εφευρέθηκε από τους χριστιανούς ιεραπόστολους. Αλλά το περιστατικό που έδωσε στο δέντρο το όνομά του και άρχισε την παράδοση των ερωτικών γραμμάτων δεν είναι ένας μύθος.

Πριν από 100 και περισσότερο χρόνια, ένα κορίτσι, η Ohrt, ήταν ερωτευμένη με τον γιο ενός σοκολατοποιού από την Λειψία, τον Schütte-Felsche. Ο πατέρας του κοριτσιού αποδοκίμαζε αυτή τη σχέση και το ζευγάρι αντάλλασσε επιστολές κρυφά αφήνοντάς τες στην κουφάλα του δέντρου. Τελικά, ο πατέρας της κοπέλας έδωσε την συγκατάθεσή του και το ζευγάρι παντρεύτηκε κάτω από το δέντρο, στις 2 Ιουνίου του 1891.
Η ιστορία του δέντρου εξαπλωθεί και μέσα σε λίγα χρόνια ο κόσμος άρχισε να γράφει επιστολές, ελπίζοντας να βρει την αγάπη, και τις άφηνε στην κουφάλα. Το δέντρο έγινε τόσο δημοφιλές που το 1927 η γερμανική ταχυδρομική υπηρεσία έδωσε στο δέντρο δικό του ταχυδρομικό κώδικα. Μέχρι τότε, η φήμη του δέντρου είχε εξαπλωθεί πάρα πολύ και είχαν αρχίσει να έρχονται επιστολές από όλο τον κόσμο.

Η κουφάλα βρίσκεται περίπου 3 μέτρα πάνω από το έδαφος και μπορεί κανείς να ανέβει εκεί με μια ξύλινη σκάλα. Όλοι μπορούν να ανοίξουν οποιαδήποτε επιστολή, να την διαβάσουν και αν θέλουν να απαντήσουν. Περισσότεροι από 100 γάμοι έχουν γίνει χάρη στην βελανιδιά.
Το 2009, η βελανιδιά παντρεύτηκε συμβολικά με μια καστανιά, τον Himmelgeist, στο Ντίσελντορφ, το δεύτερο δέντρο στη Γερμανία με δική του ταχυδρομική διεύθυνση.

Η βελανιδιά εξακολουθεί να λαμβάνει πέντε έως έξι επιστολές την ημέρα.
https://3otiko.blogspot.gr

The post Aπίστευτο:Η εντυπωσιακή ιστορία της κουφάλας μιας βελανιδιάς που έχει ταχυδρομικό κώδικα! appeared first on radioaetos.com.

Powered by WPeMatico