Ο λόγος για το «Red Ribbon» (σ.σ. «κόκκινη κορδέλα»), ένα κατακόκκινο «στριφογυριστό» παγκάκι μήκους 500 μέτρων, που διατρέχει σχεδόν ολόκληρο το πάρκο Tanghe River Park στην Κίνα, και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Qinhuangdao.

Bantito.com   Με τρέλα και μια κατακόκκινη «κορδέλα»…ribbon5

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παράδειγμα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής τοπίου, που είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και φάιμπεργκλας, ενώ το εσωτερικό του φωτίζεται εντυπωσιακά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επιπλέον, στην επιφάνειά του έχουν τοποθετηθεί ειδικές υποδοχές για την καλλιέργεια διάφορων μικρόφυτων.

Bantito.com   Με τρέλα και μια κατακόκκινη «κορδέλα»…ribbon1

Ειδικότερα, η «κόκκινη κορδέλα» σκοπό έχει να δώσει μια διαφορετική «νότα» στον φυσικό υδροβιότοπο της περιοχής, προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα στους επισκέπτες του πάρκου να καθίσουν σε άνετα και μοντέρνα καθίσματα απολαμβάνοντας τη θέα στον ποταμό.

Bantito.com   Με τρέλα και μια κατακόκκινη «κορδέλα»…ribbon2

«Το κόκκινο χρώμα δημιουργεί ένα έντονο κοντράστ με το πράσινο και το μπλε του φυσικού τοπίου, ενώ συμβολίζει τη χαρά και την ευημερία στις κινεζικές παραδόσεις. Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι εντυπωσιακό για τους κατοίκους της πόλης, πέρα από τα συνηθισμένα που συναντά κανείς σε ένα πάρκο», λέει ο υπεύθυνος σχεδιασμού Kongjian Yu, ο οποίος διευθύνει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες αρχιτεκτονικής τοπίου στην Κίνα.

Bantito.com   Με τρέλα και μια κατακόκκινη «κορδέλα»…ribbon3t

Το αποτέλεσμα ενθουσίασε τους κατοίκους, οι οποίοι απολαμβάνουν καθημερινά τις βόλτες τους στο πάρκο, κάνοντας πού και πού μια στάση… ανάπαυσης καθισμένοι πάνω σε μια πρωτότυπη… κατακόκκινη «κορδέλα»!

Bantito.com   Με τρέλα και μια κατακόκκινη «κορδέλα»…ribbon4
Bantito.com   Με τρέλα και μια κατακόκκινη «κορδέλα»…ribbon6
Bantito.com   Με τρέλα και μια κατακόκκινη «κορδέλα»…ribbon7
Bantito.com   Με τρέλα και μια κατακόκκινη «κορδέλα»…ribbon8
Bantito.com   Με τρέλα και μια κατακόκκινη «κορδέλα»…ribbon9

[via]