Για να πετύχετε ένα έντονο βλέμμα!

Ένα από τα σημαντικότερα «εργαλεία» για το γυναικείο νεσεσέρ.

Τι να διαλέξετε

– Αν έχετε λίγες και αραιές βλεφαρίδες επιλέξτε μια μάσκαρα με χοντρό και μεγάλο βουρτσάκι.

– Για τις κοντές βλεφαρίδες, η κατάλληλη μάσκαρα είναι με λεπτό βουρτσάκι, που θα χαρίζει μήκος. Καλό είναι, μάλιστα, αυτή που θα επιλέξετε να διαθέτει δύο βουρτσάκια: ένα που θα ξεχωρίζει τις βλεφαρίδες με τη βοήθεια της λευκής δυναμωτικής βάσης και ένα άλλο για τη μάσκαρα.

– Αν η φύση σας έχει προικίσει με πλούσιες και μεγάλες βλεφαρίδες, αλλά ίσιες, θα χρειαστείτε μια μάσκαρα με γυριστό βουρτσάκι.

– Η μαύρη μάσκαρα δεν πρέπει να λείπει ποτέ από τα καλλυντικά σας, ανεξάρτητα από τα χρώματά σας. Η καφέ ταιριάζει περισσότερο σε ανοιχτόχρωμα μάτια, δέρμα και μαλλιά και σε πιο casual εμφανίσεις. Η πράσινη και η μπλε ενδείκνυνται το καλοκαίρι και τονίζουν τόσο τα καστανά, όσο και τα γαλανά ή πράσινα μάτια.

Πώς να τη φορέσετε σωστά

Βήμα 1: Μετακινούμε το βουρτσάκι δεξιά-αριστερά στη βάση των βλεφαρίδων. Η μάσκαρα που βρίσκεται στις ρίζες – κι όχι στις άκρες- είναι αυτή που δίνει την ψευδαίσθηση του μήκους.

Βήμα 2: Την απλώνουμε προς τα πάνω, φροντίζοντας το βουρτσάκι να περάσει ανάμεσα στις βλεφαρίδες, έτσι ώστε να τις ξεχωρίσει. Δύο με τρεις στρώσεις αρκούν.

Βήμα 3: Αυτό το βήμα το παραβλέπουν οι περισσότερες γυναίκες: κλείστε τα μάτια και χρησιμοποιήστε το βουρτσάκι πάνω στις βλεφαρίδες, διώχνοντας πιθανά κομμάτια μάσκαρας που έχουν μείνει πάνω στις βλεφαρίδες σας.
Πώς να την αφαιρέσετε

– Επιλέξτε ειδικό λάδι για το ντεμακιγιάζ των ματιών και μη χρησιμοποιείτε ένα απλό γαλάκτωμα προσώπου και για τα μάτια. Το λάδι δρα ήπια στην περιοχή αυτή και αφαιρεί καλύτερα τη μάσκαρα.

– Χρησιμοποιήστε ειδικό βαμβάκι για ντεμακιγιάζ και ακολουθήστε τη φορά των βλεφαρίδων για να τις ξεβάψετε.

– Κάντε απαλές κινήσεις και μην τρίβετε βίαια το βαμβάκι πάνω στις βλεφαρίδες σας αν δείτε ότι η μάσκαρα δεν… υποχωρεί. Απλώς επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία περισσότερες φορές.
Τι να προσέχετε

– Για να μη γεμίσουν οι βλεφαρίδες σας με «κόμπους», αφαιρέστε από το βουρτσάκι την περιττή μάσκαρα με ένα χαρτί πριν ξεκινήσετε το βάψιμο και φροντίστε να μην έχει στεγνώσει η πρώτη στρώση όταν περάσετε στις επόμενες.

– Αποφύγετε τα αδιάβροχα προϊόντα καθώς ξηραίνουν τα μάτια και αφαιρούνται δύσκολα, ταλαιπωρώντας τις βλεφαρίδες.

– Μην κοιμάστε ποτέ χωρίς να έχετε αφαιρέσει κάθε ίχνος μάσκαρας από τις βλεφαρίδες σας, αν δεν θέλετε να τις δείτε αποδυναμωμένες και να λιγοστεύουν.

– Αν έχετε πολύ μακριές βλεφαρίδες, περιμένετε 5-10 δευτερόλεπτα μετά το μακιγιάζ πριν ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας, έτσι ώστε η μάσκαρα να στεγνώσει και να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Το μυστικό

Όσο πιο υγιείς και δυνατές είναι οι βλεφαρίδες σας, τόσο πιο πυκνές και μεγάλες θα φαίνονται όταν τις βάφετε. Για να τις δυναμώσετε, κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε απλώστε με ένα βουρτσάκι λίγη βαζελίνη, την οποία θα αφαιρέσετε το επόμενο πρωί. Η βαζελίνη τις θρέφει και θα σας χαρίσει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Πηγή: omorfamistika.gr