Σήμερα δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς T-Shirt. Ξέρετε, αυτό το κλασικό βαμβακερό μπλουζάκι που συντροφεύει κάθε στιγμή της καθημερινότητάς μας, από το πρωί μέχρι το βράδυ. 

Bantito.com   Ευρηματικά T shirts, θα τα φόραγες;tshirt1

Ωστόσο το Τ-shirt ούτε καν υπήρχε στο λεξικό μέχρι το 1920, και μόνο κατά τη δεκαετία του 1960 έγινε το κομψό ρούχο που αναγνωρίζουμε όλοι σήμερα, επιβάλλοντας από μόνο του… μόδα σε ολόκληρο τον κόσμο!

Bantito.com   Ευρηματικά T shirts, θα τα φόραγες;tshirt2

Μπορεί να είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς αλλά ως το 1950 το Τ-shirt θεωρούνταν… εσώρουχο, μέχρι τη στιγμή που ο Μάρλον Μπράντο, ο Τζον Γουέιν και ο Τζέιμς Ντην «σόκαραν» την κοινή γνώμη κάνοντας την εμφάνισή τους στην τηλεόραση με τα κάτασπρα… εσώρουχά τους!

Bantito.com   Ευρηματικά T shirts, θα τα φόραγες;tshirt3

Αυτό ήταν. Το λευκό T-Shirt έγινε πλέον «status» και απέκτησε διαφορετική… υπόσταση! Στην πορεία των χρόνων έγινε ο «καμβάς» για να περάσει ο καθένας το μήνυμά του: Επαναστατικό, ερωτικό, ειρηνικό, ποδοσφαιρικό, σεξουαλικό κ.λπ., ενώ φοριέται με διάφορους «ενδυματολογικούς» τρόπους όλες τις ώρες της ημέρας.

Bantito.com   Ευρηματικά T shirts, θα τα φόραγες;tshirt4

Αναπόσπαστο κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας παρακίνησε τους «μόδιστρους» ανά τον κόσμο να δημιουργήσουν μια τεράστια συλλογή T-Shirts με ευφάνταστα σχέδια και χρώματα, που δεν έχει τέλος…

Bantito.com   Ευρηματικά T shirts, θα τα φόραγες;tshirt5
Bantito.com   Ευρηματικά T shirts, θα τα φόραγες;tshirt6

[via]