Είναι το μεγαλύτερο ενυδρείο στον κόσμο και ένα από τα εντυπωσιακότερα κτίρια στον πλανήτη. Το ολοκαίνουργιο ενυδρείο στην Ατλάντα των ΗΠΑ έχει περισσότερα από 8,5 εκατομμύρια γαλόνια νερού στις εγκαταστάσεις του, ενώ στεγάζει πάνω από 12.000 ζώα της θάλασσας και ψάρια από 500 διαφορετικά είδη.

Bantito.com   Το μοναδικό ενυδρείο με… φαλαινοκαρχαρίες!georgiaaqua1   

Η κατασκευή του κόστισε πάνω από 290 εκατομμύρια δολάρια και για τη δημιουργία του επιστρατεύτηκαν ειδικοί επιστήμονες από ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό, όμως, που κάνει το εν λόγω ενυδρείο να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι είναι το μοναδικό θεσμικό όργανο εκτός της Ασίας που μπορεί να φιλοξενήσει φαιλαινοκαρχαρίες.

Bantito.com   Το μοναδικό ενυδρείο με… φαλαινοκαρχαρίες!georgiaaqua2

Τέσσερις φάλαινες Beluga, τέσσερις Manta και τέσσερις νέοι φαλαινοκαρχαρίες κολυμπούν στα καθαρά νερά των εγκαταστάσεων, προσφέροντας μοναδικές εικόνες στους επισκέπτες, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να δουν τον άγριο βυθό του ωκεανού… από πολύ κοντά! 

Bantito.com   Το μοναδικό ενυδρείο με… φαλαινοκαρχαρίες!georgiaaqua3

Στην είσοδο οι υπάλληλοι προσφέρουν στον κόσμο μικρά στρώματα και παπλώματα(!) για να μπορούν να «ξαπλώνουν» άνετα έξω από τα γυάλινα «διαμερίσματα» του ενυδρείου, απολαμβάνοντας τη μαγεία της θαλάσσιας ζωής! Άλλωστε τι πιο εντυπωσιακό -αλλά και τρομακτικό συνάμα- από μια… στενότερη επαφή με τους καρχαρίες;

Bantito.com   Το μοναδικό ενυδρείο με… φαλαινοκαρχαρίες!georgiaaqua4
Bantito.com   Το μοναδικό ενυδρείο με… φαλαινοκαρχαρίες!georgiaaqua6
Bantito.com   Το μοναδικό ενυδρείο με… φαλαινοκαρχαρίες!georgiaaqua7
Bantito.com   Το μοναδικό ενυδρείο με… φαλαινοκαρχαρίες!georgiaaqua8
Bantito.com   Το μοναδικό ενυδρείο με… φαλαινοκαρχαρίες!georgiaaqua9

[via]