Στο Πορτ Λίνκολν της Αυστραλίας διοργανώνεται κάθε χρόνο το διάσημο πλέον ανά τον κόσμο «Τunarama» ή αλλιώς «Τουρνουά Τονοβολίας» (κατά το σφαιροβολία, βεβαίως βεβαίως!). Ο βασικός στόχος των διαγωνιζομένων είναι να πετύχουν την πιο καλή βολή, πετώντας έναν… βαρύ τόνο όσο πιο μακριά γίνεται!

Bantito.com   Τι σφαιροβολία τι… τονοβολία!!!tunaramabest1

Το εν λόγω τουρνουά ξεκίνησε το 1962 ως μέσο προώθησης της αναδυόμενης τότε βιομηχανίας τόνου στην περιοχή του Πορτ Λίνκολν και κατέληξε με το πέρασμα του χρόνου σε μία από τις πλέον δημοφιλείς εκδηλώσεις της χώρας.

Bantito.com   Τι σφαιροβολία τι… τονοβολία!!!tunarama1

Πλήθος κόσμου έρχεται από κάθε σημείο της Αυστραλίας για να λάβει μέρος στο διαγωνιστικό μέρος του τουρνουά ή απλώς για να παρακολουθήσει τις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Bantito.com   Τι σφαιροβολία τι… τονοβολία!!!tunarama2

Ο νικητής στέφεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής(!) «Tuna Toss World Champion» και έχει σχεδόν εγγυημένη την εύρεση εργασίας… σε φόρτωση ή εκφόρτωση τόνων, οπουδήποτε θέλει στο μέλλον! Άλλωστε δεν είναι και λίγο πράγμα να είσαι ο καλύτερος… τονοβόλος του κόσμου! Τύφλα να’ χει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Σφαιροβολίας!

Bantito.com   Τι σφαιροβολία τι… τονοβολία!!!tunarama3
Bantito.com   Τι σφαιροβολία τι… τονοβολία!!!tunarama5
Bantito.com   Τι σφαιροβολία τι… τονοβολία!!!tunarama6
Bantito.com   Τι σφαιροβολία τι… τονοβολία!!!tunaramabest

[via]