Με μια πρώτη ματιά το ξενοδοχείο «Basico» στο κέντρο του Μεξικού θυμίζει κλασική «πολυκατοικία» αστικού κέντρου, και μάλιστα αρκετά «παλιομοδίτικης» αισθητικής: Στενά μπαλκόνια με κάγκελα, δωμάτια που μοιάζουν από μακριά με διαμερίσματα και μια ταράτσα στο κέντρο της οποίας έχει τοποθετηθεί μια τεράστια «γούρνα», ίσως για τη συλλογή βρόχινου νερού!

Bantito.com  Ένα «Basico» ξενοδοχείο προσφέρει διαμονή με τα… βασικά!basico1

Η φιλοσοφία των ιδιοκτητών δεν ήταν άλλη από το να προσφέρουν στους επισκέπτες τους τα βασικά για τη διαμονή τους, που μεταφράζονται σε λιτή διακόσμηση και minimal σχεδίαση που ακολουθεί περισσότερο το βιομηχανικό στιλ. Η μόνη «παραφωνία» είναι ίσως ο πολύχρωμος φωτισμός στην είσοδο του ξενοδοχείου.

Bantito.com  Ένα «Basico» ξενοδοχείο προσφέρει διαμονή με τα… βασικά!basico2

Τα δωμάτια του »Basico» διαθέτουν τα… απαραίτητα, ενώ στιγμές χαλάρωσης μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν στο «roof garden»: Μια μεγάλη ταράτσα με δύο δεξαμενές εν είδει πισίνας και ένα μπαρ με απρόσκοπτη θέα στην πόλη του Μεξικού.

Bantito.com  Ένα «Basico» ξενοδοχείο προσφέρει διαμονή με τα… βασικά!basico3

Εντύπωση προκαλεί το καλάθι που -με τη βοήθεια μιας τροχαλίας- ανεβοκατεβάζει τα πράγματα στα δωμάτια από το μπαλκόνι (τρόφιμα, εφημερίδες κ.λπ.), ενώ μοναδική πολυτέλεια αποτελεί η επίπεδη τηλεόραση στον τοίχο.

Bantito.com  Ένα «Basico» ξενοδοχείο προσφέρει διαμονή με τα… βασικά!basico7

«Θέλουμε ο επισκέπτης να αισθάνεται λίγο πολύ ότι βρίσκεται στο σπίτι του και κοιμάται στο δωμάτιό του! Χωρίς τύπους και… καλούς τρόπους. Μόνο έτσι η έννοια των διακοπών παίρνει τη διάσταση που θέλουμε, η οποία μεταφράζεται σε απλή διαμονή με τα βασικά, όπως άλλωστε επεξηγεί και το όνομά μας», λέει ο υπεύθυνος!

Bantito.com  Ένα «Basico» ξενοδοχείο προσφέρει διαμονή με τα… βασικά!basico9

Για τους λάτρεις, βέβαια, του μινιμαλισμού, το εν λόγω ξενοδοχείο αποτελεί, ίσως, έναν μικρό παράδεισο στο κέντρο της πόλης, αφού για να περάσεις καλά δεν χρειάζονται και πολλά πολλά. Το αντίθετο, μάλιστα!

Bantito.com  Ένα «Basico» ξενοδοχείο προσφέρει διαμονή με τα… βασικά!basico10
Bantito.com  Ένα «Basico» ξενοδοχείο προσφέρει διαμονή με τα… βασικά!basico11
Bantito.com  Ένα «Basico» ξενοδοχείο προσφέρει διαμονή με τα… βασικά!basico6
Bantito.com  Ένα «Basico» ξενοδοχείο προσφέρει διαμονή με τα… βασικά!basico4
Bantito.com  Ένα «Basico» ξενοδοχείο προσφέρει διαμονή με τα… βασικά!basico5
Bantito.com  Ένα «Basico» ξενοδοχείο προσφέρει διαμονή με τα… βασικά!basico12
Bantito.com  Ένα «Basico» ξενοδοχείο προσφέρει διαμονή με τα… βασικά!basico8

photos by flickr.com