Η Lori Nix είναι φωτογράφος αλλά δεν φωτογραφίζει μόδα, πασαρέλες ή καλλυντικά. Δεν είναι καν μια κλασική φωτογράφος που πηγαίνει σε γάμους ή βαφτίσεις! Αγαπημένη της ασχολία είναι η κατασκευή μινιατούρων και μάλιστα… ερειπωμένων!

Bantito.com  Δωμάτια μινιατούρες… μετά την καταστροφή!lori1

Τι σημαίνει αυτό; Η φωτογράφος κατασκευάζει μικρογραφίες κτιρίων, δωματίων και συνοικιών όπως θα ήταν μετά από μια φυσική καταστροφή ή μια θεομηνία και στη συνέχεια τις αποτυπώνει καρέ καρέ δημιουργώντας ευφάνταστες συλλογές.

Bantito.com  Δωμάτια μινιατούρες… μετά την καταστροφή!lori2

Την ενδιαφέρει να αποδώσει με πιστότητα την εικόνα του θεάτρου, για παράδειγμα, μετά από έναν σεισμό ή το παιδικό δωμάτιο μετά από μια ανεμοθύελλα, όπου τα ερείπια κάνουν παντού την εμφάνισή τους, υποδηλώνοντας την καταστροφή.

Bantito.com  Δωμάτια μινιατούρες… μετά την καταστροφή!lori3

«Ασχολούμαι τις νύχτες και τα Σαββατοκύριακα φτιάχνοντας μικροσκοπικές μακέτες, με κάθε λεπτομέρεια. Προσέχω και το παραμικρό στη σύνθεση: Από τα χρώματα και τα διακοσμητικά αντικείμενα μέχρι τα μεγέθη και το ύψος των δωματίων. Όλα πρέπει να είναι απολύτως πειστικά για το θεατή. Μετά η φυσική καταστροφή έρχεται να… κάνει τη δουλειά της, μετατρέποντας τους χώρους σε ερείπια…, λέει η φωτογράφος.

Bantito.com  Δωμάτια μινιατούρες… μετά την καταστροφή!lori4n

Οι ερειπωμένες μινιατούρες της Lori Nix έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορες εκθέσεις στην Ευρώπη και την Αμερική, ενώ πολλά βραβεία και δοακρίσεις κοσμούν το portfolio της φωτογράφου.

Bantito.com  Δωμάτια μινιατούρες… μετά την καταστροφή!lori5
Bantito.com  Δωμάτια μινιατούρες… μετά την καταστροφή!lori6
Bantito.com  Δωμάτια μινιατούρες… μετά την καταστροφή!lori7
Bantito.com  Δωμάτια μινιατούρες… μετά την καταστροφή!lori8
Bantito.com  Δωμάτια μινιατούρες… μετά την καταστροφή!lori9
Bantito.com  Δωμάτια μινιατούρες… μετά την καταστροφή!lori10
Bantito.com  Δωμάτια μινιατούρες… μετά την καταστροφή!lori11
Bantito.com  Δωμάτια μινιατούρες… μετά την καταστροφή!lori12

[via]