Ασχέτως αν το διαλέξατε εσείς να χωρίσετε η όχι η λήξη μια σχέσης είναι μια δύσκολη κατάσταση που χρειάζεται γερά ψυχικά αποθέματά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και μια κατάσταση που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ! Μερικά από τα συναισθήματά που βιώνει ένα άτομο κατά την διάρκειά του χωρισμού είναι στεναχώρια , πόνος , πίκρα , μοναξιά , εγκατάλειψη συναισθήματά που μπορεί να μας οδηγήσουν και σε κατάθλιψη!
Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε δυο επιλογές η μια είναι η δεχόμαστε αυτή την κατάσταση παθητικά χωρίς να κάνουμε τίποτα και γεμίζουμε με μίζερα συναισθήματα την ζωή μας ή παίρνουμε την ζωή μας στα χέρια μας και προσπαθούμε να προχωρήσουμε μπροστά! Παρακάτω θ αναφερθούν μερικοί τρόποι που πιθανών να μας βοηθήσουν , ίσως να φανούν λόγια ενός ατόμου έξω από τον χορό αλλά πιστεύω ότι αξίζει ν γίνει μια προσπάθεια!


-Αντιδράστε! Τηλεφωνήστε στους φίλους σας ακόμα και αυτούς που όλο αυτό τον καιρό που ήσασταν σε σχέση είχατε παραμελήσει. Επισκεφτείτε την οικογένεια σας και τ αγαπημένα σας πρόσωπα. Μην μένετε μόνοι και κλεισμένοι στο σπίτι.Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα , να σκέφτεστε συνέχεια τον χωρισμό και να επιφορτίζεστε ακόμα περισσότερο συναισθηματικά.

– Μην το παίζετε σκληροί. Κλάψτε , φωνάξτε ,εκτονωθείτε και μιλήστε με τους φίλους σας. Μην κρατάτε μέσα σας τον πόνο , θα έρθει κάποια στιγμή που ο πόνος αυτός θα σας εκδικηθεί. Ξεσπάστε.

-Δώστε στον εαυτό σας το δικαίωμα και τον χρόνο να πονέσει και να υποφέρει. Ναι , έχετε κάθε λόγο να αισθάνεστε μίζεροι και να λυπάστε γι αυτό που χάσατε. Κάντε το , αλλά με μέτρο.

-Να πείσετε τον εαυτό σας ότι αυτή η στεναχώρια και τα φρικτά συναισθήματα που ζείτε σύντομα θα περάσουν. Δεν θα είστε για πάντα έτσι. Μάλλον θα σας βγει σε καλό.

– Προσπαθήστε να παραπλανήσετε τον εαυτό σας και να τον κάνετε να ξεχαστεί&περνώντας καλά! Δέστε μια ωραία ταινία , ασχοληθείτε με κάποιο χόμπι που σας χαλαρώνει , κάντε μια ακόμα εγγραφή στο γυμναστήριο και βάλτε στόχο ότι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι θα αποχτήσετε ένα θεϊκό κορμί. Σίγουρα θα νιώσετε καλύτερα.

– Όταν αισθάνεστε μοναξιά και σας πιάνει το παράπονο , περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Πηγαίνετε για ψώνια και αγοράστε κάτι όμορφο που να σας κολακεύει για να σας ανεβάσει το ηθικό.

– Αρχίστε να βγαίνετε ραντεβού μόνο όταν πραγματικά αισθανθείτε έτοιμοι και όχι σαν αντίδραση στον χωρισμό. Αποδεχτείτε όλες τις προτάσεις των φίλων σας για ξενύχτια , σινεμά , θέατρο , καφεδάκια και απολαύστε επιτέλους την παρέα σας που για τόσο καιρό είχατε αμελήσει.

-Προσπαθήστε , αναλύοντας αντικειμενικά την σχέση που τέλειωσε , ν
α καταλάβετε που ήσασταν λάθος και που σωστοί. Μην αφήνετε την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση σας να μειώνονται. Απλά , αναγνωρίστε αντικειμενικά τα λάθη σας και προσπαθήστε να μην τα επαναλάβετε στις επόμενες σχέσεις.
– Μην ξεχνάτε και τις καλές στιγμές της σχέσης σας που τέλειωσε. Πιστέψτε ότι αυτή η σχέση έκανε τον κύκλο της και τώρα είσαστε έτοιμη να ανοίξετε τα φτερά σας για κάτι καλύτερο. Ποτέ δεν ξέρετε τι σας επιφυλάσσει το μέλλον! Μπορεί να είναι απρόβλεπτα υπέροχο. Μην τα βλέπετε όλα μαύρα λοιπόν.

-. Να θυμάστε πάντα το υπέροχο ρητό που λεει : υπάρχουν άνθρωποι στην ζωή μας που έρχονται για κάποιο λόγο ή για κάποια εποχή ή για μια ζωή. Αυτοί που έρχονται για κάποιο λόγο χάνονται γρήγορα , έτσι ξαφνικά όπως ήρθαν γιατί ο σκοπός τους ήταν να σας κάνουν να προχωρήσετε.Eξελιχθείτε και να ορισμάσετε&.για να είσαστε έτοιμοι να δεχτείτε και να αγκαλιάσετε αυτόν τον ένα άνθρωπο που θα έρθει για μια ζωή!