Η Μονεμβασιά, σε μια βόλτα.

Φτάνοντας στη Μονεμβασιά ας πούμε 1-2 χρήσιμα, μιας και απορίες μπορούν να σας δημιουργηθούν.

Πρώτο είναι το όνομα της Μονεμβασιάς. Το όνομα λοιπόν προήλθε από τη στενή λωρίδα γης (τη γέφυρα) που ενώνει το βράχο της Μονεμβασιάς με την ηπειρωτική χώρα, που δημιουργεί έτσι μια και μόνο έμβαση για τη Μονεμβασιά.

Μονεμβασιά λεγόταν μόνο το κάστρο και η πόλη πάνω στο βράχο και έξω πριν τη γέφυρα, η πόλη λέγεται επίσημα Γέφυρα, αλλά τώρα πια Μονεμβασιά λέγεται όλη η περιοχή.

Επίσης θα ακούσετε να αποκαλούν τη Μονεμβασιά και Μονεμβάσια και Μονεμβασία, είναι... όλα σωστά!

Περιήγηση

Φτάνοντας στη νέα πόλη της Μονεμβασιάς λίγο πριν τη Γέφυρα μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας και να κάνετε μια βόλτα με τα πόδια, είναι απολαυστική.

Με αφετηρία την αρχή της γέφυρα και κοιτώντας το βράχο στα αριστερά μας στο στενό του περιπτέρου πηγαίνουμε προς την παραλία με τα βότσαλα και  τον Κάκαβο που είναι όμορφα σημεία για μπάνιο αλλά και χαλάρωση μιας και ακριβώς από πάνω υπάρχουν καφέ μπαρ.
Στα δεξιά από τη γέφυρα είναι χώρος που πιθανόν αφήσατε το αυτοκίνητο και σε αυτό το χώρο γίνονται πολλές εκδηλώσεις το καλοκαίρι. Πολλά καφέ και εστιατόρια θα συναντήσετε ανεβαίνοντας προς το μικρό γραφικό λιμανάκι. Η μυρωδιά από το χταπόδι στα κάρβουνα υπάρχει στον αέρα και η ατμόσφαιρα είναι σχεδόν πάντα γιορτινή.

Στη Μονεμβασιά μην παραλείψετε να πάρετε το περίφημο Αμυγδαλωτό Μονεμβασίας, ντόπιο κρασί, ζυμαρικά αλλά και να δοκιμάσετε τις νοστιμιές της. Εστιατόρια υπάρχουν πολλά και για όλα τα γούστα.
Συνεχίζοντας τον περίπατο φτάνετε σε μια σειρά από ταβέρνες για απολαυστικές γεύσεις με θέα τον Βράχο της Μονεμβασιάς.
Στην νέα πόλη θα βρείτε επίσης 2 supermarket, φαρμακείο, mini market, καθαριστήριο, κατάστημα της Εθνικής τράπεζας και μηχανήματα ανάληψης της Εμπορικής και της τράπεζας Πειραιώς αμέσως μετά την γέφυρα προς το κάστρο.

Επίσης θα βρείτε πολλά εμπορικά καταστήματα. Αναζητήστε τα καταστήματα των μελών της Ένωσης Επιχειρηματιών Μονεμβασίας στο  www.MonemvasiaOnline.gr.