Η αλήθεια φίλε μου.

Μόνο αυτή σου έχει μείνει για να πεις. Γιατί μπορεί εσύ μες στο μυαλό σου να θες να αποχωρήσεις από μία σχέση σαν κύριος αλλά δεν είναι βέβαιο ότι μπορείς και να το κάνεις.Σίγουρα θα στεναχωρηθεί λιγότερο η κοπέλα αν της πεις μια διθυραμβική παπάτζα ότι τάχα μου πρέπει να πας στην Κένυα με τους γιατρούς του Κόσμου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και το σωστό.
Όταν χωρίζεις – κατ’ εμέ – πρέπει να λες την ωμή αλήθεια. Ξενέρωσα, βαρέθηκα, δεν είμαι ερωτευμένος, σε κεράτωσα, μου της σπας και άλλα που συμβαίνουν φυσιολογικά στις σχέσεις. Το να αραδιάσεις μία από τις παρακάτω δικαιολογίες α) δεν σε τιμάει και β) θα σε σώσει από το αρχικό κράξιμο αλλά κάποια στιγμή θα σε δαγκώσει στον κώλο.
Το MEN 24 μάζεψε και παρουσιάζει τις κλασικές (και μερικές όχι τόσο κλασικές) δικαιολογίες που λέμε συνήθως για να γλιτώσουμε την κρεμάλα.

“Είμαι πολύ πιεσμένος στην δουλειά”
Μήπως να εισηγηθούμε στο αφεντικό σου μια ολιγόμηνη άδεια μετ’ αποδοχών; Όλοι είναι πιεσμένοι στην δουλειά τους, ειδικά αυτή την περίοδο. Σε φυσιολογικές γραμμές -λέω εγώ τώρα – η κοπέλα σου θα έπρεπε να είναι εκείνη η οποία σου φτιάχνει τη διάθεση και σε χαλαρώνει από το άγχος της δουλειάς. Οπότε μην περιμένεις να σε πιστέψει και πολύ.

“Δεν ξέρω τι θέλω”
Αυτή την ατάκα που λες και κοιτάς τις όχθες του ποταμού Πιέδρα, την ώρα που η κοπέλα σου βουρκώνει μπροστά στο χάος του μυαλού σου. Μην κοροϊδεύεις τον εαυτό σου και κυρίως εκείνη. Ξέρεις τι θέλεις. Να χωρίσεις. Οπότε κούμπωσε τα παντελόνια σου και πες το.

“Σου αξίζει κάτι καλύτερο”
Εντάξει, σε αυτή την ατάκα θα έπρεπε η γκόμενα να σκάσει στα γέλια μπροστά στα μούτρα σου και να πάρει επιτόπου τηλέφωνο όλες τις κολλητές της να τους πει το ανέκδοτο. Σίγα ρε μεγάλε ανθρωπιστή. Αυτή η κατάφορη ένδειξη αυταπάρνησης και μετριοφροσύνης δεν έπιασε ποτέ. Εκτός αν είναι τόσο βλήτο η γκόμενά σου οπότε καλά κάνεις και την χωρίζεις.

“Θέλω να αποκτήσω εμπειρίες πριν παντρευτούμε”
Yeah right. Το πρώτο σκέλος βασικά είναι αλήθεια. Θες να αποκτήσεις εμπειρίες. Το καταλάβαμε. Το δεύτερο σκέλος είναι για γέλια. Αν θες να την παντρευτείς άσε τους χωρισμούς και τις αηδίες και μείνε μαζί της. Το να της χρυσώνεις έτσι το χάπι δεν κάνει σε κανέναν από τους δύο καλό γιατί υπάρχει μία στο εκατομμύριο να σε πιστέψει και να περιμένει.

“Δεν έχω λεφτά”
Κανείς δεν έχει. Η μοναδική περίπτωση στην οποία δικαιολογείται μια τέτοια ατάκα είναι αν εκείνη έχει πολλά λεφτά κι εσύ είσαι άνεργος, οπότε νιώθεις ευνουχισμένος που δεν μπορείς να της προσφέρεις όσα θέλει. Οκ. Τότε ναι. Αλλά σε κάθε άλλη περίπτωση, κάτσε μαζί της και τα λεφτά θα έρθουν. Μάλλον.