Το Ίντερνετ αποτελεί σήμερα -χωρίς υπερβολή- έναν κόσμο ολόκληρο από μόνο του, καθώς ανοίγει μια πόρτα στη γνώση, στην επικοινωνία, στην ψυχαγωγία και στην ενημέρωση… Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το πλήθος των σελίδων που επισκέπτεται καθένας καθημερινά τον φέρνει πιο κοντά σε υπηρεσίες, έντυπα, μουσεία, πανεπιστήμια, καλλιτέχνες, επιστήμονες… Στη λίστα που ακολουθεί στη συνέχεια θα βρείτε τις 15 σελίδες που άλλαξαν την εικόνα του Διαδικτύου προς το καλύτερο!

1. Wikipedia

Ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια που επιτρέπει σε όλους να βλέπουν δωρεάν το περιεχόμενο των λημμάτων, ακόμη και να το αλλάζουν, προσθέτοντας επιπλέον στοιχεία και κάνοντάς το πιο πλήρες.

Bantito.com  15 σελίδες που άλλαξαν το διαδίκτυο!internet1

2. Amazon.com

Άλλαξε τον τρόπο που ψωνίζουμε, αφού στις λίστες του μπορεί ο καθένας να βρει ό,τι θέλει και μάλιστα να το αποκτήσει με δωρεάν αποστολή, για παραγγελίες από μια ορισμένη τιμή και πάνω.

Bantito.com  15 σελίδες που άλλαξαν το διαδίκτυο!internet2

3. Hotmail

Άλλαξε τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το e-mail, καθώς από την εμφάνισή του και μετά μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση στο e-mail του από οποιονδήποτε υπολογιστή με μια απλή σύνδεση στο Ιnternet. Πλέον υπάρχουν πολλοί πάροχοι που προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες.

Bantito.com  15 σελίδες που άλλαξαν το διαδίκτυο!internet3

4. Facebook

Άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο συνδέονται οι φίλοι. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook για να μιλάνε online, να διατηρούν επαφή με τη δουλειά τους, τους φίλους, την οικογένεια και τους γνωστούς τους. Το Facebook έκανε την κοινωνική δικτύωση δημοφιλή, ανοίγοντας μια «πόρτα» σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

Bantito.com  15 σελίδες που άλλαξαν το διαδίκτυο!internet4

5. Project Gutenberg

Άλλαξε τον τρόπο που διαβάζουμε, εισάγοντας τους ανθρώπους του κόσμου στη γνώση! Η εν λόγω ιστοσελίδα δημιούργησε τα πρώτα e-books και τα πρόσφερε δωρεάν. Πλέον μπορούμε όλοι να διαβάζουμε όποιο βιβλίο θέλουμε, στη σελίδα που επιθυμούμε και μερικές φορές σε διάφορες γλώσσες.

Bantito.com  15 σελίδες που άλλαξαν το διαδίκτυο!internet5

6. Twitter

Άλλαξε τον τρόπο που επικοινωνούμε. Το Twitter έχει πλέον μεγάλη δύναμη στο να φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, όχι μόνο τους… κοινούς θνητούς αλλά και τους διασήμους με τους φαν τους!

Bantito.com  15 σελίδες που άλλαξαν το διαδίκτυο!internet6

7. Pandora

Άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο βρίσκουμε νέα μουσική και ακούμε τα αγαπημένα μας κομμάτια, καθώς δημιουργεί λίστες αναπαραγωγής που αντανακλούν το μουσικό γούστο του καθενός. Όλοι μπορούν να προγραμματίσουν με ευκολία το δικό τους… ραδιοφωνικό σταθμό, εισάγοντας απλώς τον τίτλο ενός τραγουδιού ή έναν καλλιτέχνη, και στη συνέχεια να επιλέξουν τα κομμάτια που θέλουν να ακούσουν.

Bantito.com  15 σελίδες που άλλαξαν το διαδίκτυο!internet7

8. Apple

Έκανε διάσημο έναν νέο σχεδιασμό ιστοσελίδων, ακολουθώντας μίνιμαλ γραμμές. Ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 μέχρι το 2000 οι περισσότεροι υιοθέτησαν το λευκό και γκρι χρώμα και την μπάρα πλοήγησης της Apple στις ιστοσελίδες τους, στοιχεία που εξακολουθούν να έχουν μέχρι και σήμερα.

Bantito.com  15 σελίδες που άλλαξαν το διαδίκτυο!internet8

9. YouTube

Άλλαξε την ψυχαγωγία, και ειδικότερα τον τρόπο που βλέπουμε ένα βίντεο online, καθώς το YouTube καθιέρωσε τη δωρεάν δημοσίευση οποιουδήποτε βίντεο και την κοινή χρήση (αρκεί να μην έχει πνευματικά δικαιώματα).

Bantito.com  15 σελίδες που άλλαξαν το διαδίκτυο!internet9

10. Craigslist

Άλλαξε τις αγγελίες στο διαδίκτυο. Μέχρι την εμφάνισή του οι online σελίδες με αγγελίες ήταν σχεδόν άχρηστες λόγω του τεράστιου αριθμού spam δημοσιεύσεων.

Bantito.com  15 σελίδες που άλλαξαν το διαδίκτυο!internet10

11. The Drudge Report

Άλλαξε τις online ειδήσεις και ειδικότερα το καθεστώς των πηγών των online ειδήσεων. Το «The Drudge Report» θεωρείται ως μία από τις πλέον έγκυρες σελίδες με συνεχή ειδησεογραφική ροή, και το ίδιο αξιόπιστη με την τηλεόραση και τον έντυπο Τύπο.

Bantito.com  15 σελίδες που άλλαξαν το διαδίκτυο!internet11

12. GeoCities

Έκανε το Διαδίκτυο πιο προσιτό, αφού με την εμφάνισή του ο καθένας μπορούσε να δημιουργήσει τη δική του ιστοσελίδα δωρεάν, ενώ αποτέλεσε την πρώτη εμπειρία σχεδιασμού για πολλούς σχεδιαστές ιστοσελίδων. Και μπορεί να… έφτιαξε μια «στρατιά» από «άσχημες» ιστοσελίδες, αλλά παρακίνησε πολλούς ανθρώπους να ασχοληθούν με το Ιnternet για πρώτη φορά.

Bantito.com  15 σελίδες που άλλαξαν το διαδίκτυο!internet12

13. Digg

Άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο βρίσκουμε και μοιραζόμαστε ειδήσεις, ενώ το γεγονός ότι οι χρήστες είναι αυτοί που καθορίζουν ποιες από αυτές είναι σημαντικές και ενδιαφέρουσες αντί για τους συντάκτες ή τα στελέχη μεγάλων οργανισμών ειδήσεων είναι το λιγότερο… επαναστατικό.

Bantito.com  15 σελίδες που άλλαξαν το διαδίκτυο!internet13

14. LiveJournal

Έμαθε σε εκατομμύρια ανθρώπους την έννοια του blogging, και μάλιστα… απ’ έξω και ανακατωτά! Το LiveJournal ήταν η πρώτη ιστοσελίδα που πρόσφερε δωρεάν blogs στα μέλη της, συντελώντας τα μέγιστα στο να γίνει το blogging το παγκόσμιο φαινόμενο που είναι σήμερα.

Bantito.com  15 σελίδες που άλλαξαν το διαδίκτυο!internet14

15. Google

Το Google άλλαξε τα πάντα, «εισβάλλοντας» σε σχεδόν κάθε πτυχή του Διαδικτύου. Κάθε άνθρωπος χρησιμοποιεί και μια υπηρεσία του, είτε είναι ένα blog στο Blogger, είτε ένα άλμπουμ φωτογραφιών στο Picasa, είτε μια απλή (ή σύνθετη) αναζήτηση στο Google ή ακόμη και ένα βίντεο στο YouTube, οι ελεγχόμενες σελίδες από το Google… μας ακολουθούν παντού.

Bantito.com  15 σελίδες που άλλαξαν το διαδίκτυο!internet15

[via]