Στην πόλη του Cleveleys κοντά στο Blackpool του Lancashire οι κάτοικοι βρέθηκαν πριν λίγες μέρες μπροστά σε ένα παράδοξο θέαμα: Ένας μυστηριώδης λευκός αφρός είχε καλύψει ολόκληρη την παραλία της περιοχής, προκαλώντας έκπληξη και απορία στους ντόπιους.

Bantito.com   Η παραλία καλύφθηκε από μυστηριώδεις… αφρούς!foam5

Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι το περίεργο αυτό φαινόμενο οφείλεται στους ρύπους του θαλασσινού νερού, και πιο συγκεκριμένα στα υπολείμματα των απορρυπαντικών που καταλήγουν στη θάλασσα.

Bantito.com   Η παραλία καλύφθηκε από μυστηριώδεις… αφρούς!foam2

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του ανέμου που ανακινεί το νερό, δημιουργείται αφρός, ο οποίος σε μεγάλες ποσότητες βγαίνει στην ακτή, καλύπτοντας τα πάντα στο πέρασμά τους, ακόμη και τους δρόμους, καθιστώντας την οδήγηση επικίνδυνη.

Bantito.com   Η παραλία καλύφθηκε από μυστηριώδεις… αφρούς!foam1

Οι εμπειρογνώμονες και οι περιβαλλοντολόγοι δηλώνουν, πάντως, πως κανένα ίχνος ρυπογόνων απορρυπαντικών δεν βρέθηκε στο νερό, καθυσηχάζοντας τους κατοίκους: «Στα δείγματα που εξετάσαμε δεν βρήκαμε επικίνδυνους ρύπους…

Bantito.com   Η παραλία καλύφθηκε από μυστηριώδεις… αφρούς!foam4

…Το πιο πιθανό, λοιπόν, είναι όπως αποσυντίθενται τα φύκια στο νερό, η παλίρροια τα ανεβάζει στη συνέχεια στην επιφάνεια και μέσω του ανέμου δημιουργείται ο αφρός που βλέπετε».

Bantito.com   Η παραλία καλύφθηκε από μυστηριώδεις… αφρούς!foam3

«Ολόκληρη η περιοχή μοιάζει… χιονισμένη. Σαν ένα πέπλο χιονιού να έχει καλύψει τα πάντα», λέει ένας κάτοικος, ενώ ένας άλλος συμπληρώνει χαριτολογώντας: «Έχουμε μπροστά μας έναν τεράστιο… καπουτσίνο με καταπληκτικό αφρό!». Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να πάρετε και εσείς… μια γεύση…

[via]