Του π. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΚΑΖΑΝΑ
Σε λίγες μέρες θα εορτάσουμε Χριστούγεννα. Θα προσκυνήσουμε το Θειο Βρέφος που έλαβε το “υπέρ παν όνομα Ιησούς”. Αν είχαμε συνειδητοποιήσει τι σημαίνει αυτό το όνομα, αν είχαμε αντιληφθεί όσο πρέπει την ακατανίκητη δύναμή του, αν είχαμε λάβει πείρα των ανεκτίμητων δωρεών που μας χαρίζει, ας παρακαλέσουμε τον νεογέννητο Κύριο Ιησού να ενισχύσει την πίστη μας, ώστε μόνο σ’ Εκείνον να στηρίξουμε την ελπίδα της σωτηρίας μας κι Εκείνον πάντοτε να αγαπούμε με όλη μας την ψυχή.

Η εκκλησιαστική παιδεία διδάσκεται από μικρή ηλικία. Τη χρονιά που διανύουμε κάνουμε μια προσπάθεια να έρθουν κοντά στον Χριστό οι μικροί μας φίλοι. Φυσικά μιλάμε για τα Κατηχητικά Σχολεία του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αστρους. Ο Κύριος μας έφερε στο Κατηχητικό γύρω στα τριάντα παιδάκια. Αυτές οι ψυχούλες έχουν κάνει μια προσπάθεια μέχρι τώρα. Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, στις 17.30, θα πραγματοποιηθεί η γιορτή των Κατηχητικών με τη συμμετοχή της Χορωδίας της ενορίας μας, υπό τη διεύθυνση του ιεροψάλτου, καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής και σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κ. Στυλιανού Μακρυγιάννη.
Επίσης, την ίδια ημέρα, στις 16.30, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονένων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αστρους, θα πραγματοποιηθεί συλλογή τροφίμων και ρούχων για τους συνανθρώπους μας. Οποιος άλλος θέλει να συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια είναι ευπρόσδεκτος. Ηδη έχει αρχίσει η συλλογή τροφίμων και ρούχων.
Θεωρώ την αγάπη και την προσφορά όλων των κατοίκων του Αστρους δεδομένη, όπως κάνουν πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις. Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός μας κρούει τη θύρα. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους ανοίξουμε.
Καλά Χριστούγεννα, με υγεία, σε όλους τους κατοίκους του Αστρους, όπως και σε όλο τον κόσμο.

Με πατρική αγάπη
Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΖΑΝΑΣ
Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αστρους

Also visit astrosnews.gr