Ο «δρόμος του θανάτου» συνδέει τις πόλεις Λα Παζ και Κορόικο της Βολιβίας μετά από μία τρομακτική διαδρομή 41 χιλιομέτων, κυριολεκτικά στο… χείλος του γκρεμού, και μάλιστα μέσα στις λάσπες και τις κατολισθήσεις.

Bantito.com   Ο δρόμος του θανάτου!roaddeath1

Κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1930 και παρόλο που είναι από τις λίγες οδικές αρτηρίες που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για να φτάσει μέχρι την πρωτεύουσα, έχει εγκαταλειφθεί, ενώ η σήμανση είναι ανύπαρκτη.

Bantito.com   Ο δρόμος του θανάτου!roaddeath2

Σε συνδυασμό τώρα και με τη στενότητα του δρόμου σε ορισμένα σημεία αλλά και εξαιτίας της απουσίας προστατευτικών κιγκλιδωμάτων σε όλο το μήκος της διαδρομής, οι οδηγοί πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από προσεκτικοί.

Bantito.com   Ο δρόμος του θανάτου!roaddeath3

Επιπλέον, η βροχή, η ομίχλη αλλά και η σκόνη μειώνουν την ορατότητα, ενώ σε πολλά σημεία η επιφάνεια του δρόμου είναι λασπώδης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε κατάρρευση του χωμάτινου οδοστρώματος.

Bantito.com   Ο δρόμος του θανάτου!roaddeath4

Ο κίνδυνος του εν λόγω δρόμου καθιστά την περιοχή δημοφιλή προορισμό (ειρωνικά μιλώντας!), συγκεντρώνοντας πάνω από 25.000 επισκέπτες κάθε χρόνο, ενώ ο «δρόμος του θανάτου» αποτελεί μια μακάβρια τουριστική… ατραξιόν!

Bantito.com   Ο δρόμος του θανάτου!roaddeath5

Κατά πάσα πιθανότητα όλοι αυτοί επιθυμούν να θαυμάσουν από μακριά τις ειδικές… διαδρομές που κάνουν καθημερινά οι οδηγοί σε δύσκολες συνθήκες, ίσως πάλι να δοκιμάσουν τη δική τους τύχη στο… δρόμο του θανάτου!

Bantito.com   Ο δρόμος του θανάτου!roaddeath6
Bantito.com   Ο δρόμος του θανάτου!roaddeath7
Bantito.com   Ο δρόμος του θανάτου!roaddeath8

[via]