Πολλά από τα έργα του σχεδιαστικού γραφείου Mole Architects είναι μια καθαρή «εννοιολογική άσκηση» του μυαλού, μακράν της κερδοσκοπίας, σύμφωνα με τις δηλώσεις των σχεδιαστών αλλά και βάσει των πρωτότυπων κατοικιών που κατασκευάζουν.

Bantito.com   Ένα σπίτι κάνει… τραμπάλα στον αέρα!trampalahouse2

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με το σπίτι που βλέπετε στις φωτογραφίες, πάνω από το ήμισυ του οποίου κρέμεται κυριολεκτικά στον αέρα, στο κέντρο ενός κεκλιμένου λόφου. Έτσι το όλο σχέδιο δίνει την αίσθηση ότι αυτή η κατοικία «τραμπαλίζεται» στο κενό ή ακόμη ότι ολόκληρη η δομή της θα μπορούσε να… κοπεί στη μέση!

Bantito.com   Ένα σπίτι κάνει… τραμπάλα στον αέρα!trampalahouse1

Το «Balancing Barn» -όπως ονομάζεται- είναι μια μακρόστενη κατασκευή, που τοποθετήθηκε επάνω σε ένα ύψωμα, με σκοπό το ένα μέρος του να φαίνεται ότι αιωρείται στο κενό. Ο λόγος; Η πρωτοτυπία αλλά και η ανάγκη των ιδιοκτητών να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια, όταν περνούσαν ώρες ολόκληρες πάνω σε μια… τραμπάλα!

Bantito.com   Ένα σπίτι κάνει… τραμπάλα στον αέρα!trampalahouse3

Ολοκληρώνοντας το project της… παιδικής χαράς, μια μεγάλη κούνια τοποθετήθηκε στην άκρη του σπιτιού, επιτρέποντας σε μικρούς και μεγάλους να απολαμβάνουν ατελείωτες στιγμές παιχνιδιού.

Bantito.com   Ένα σπίτι κάνει… τραμπάλα στον αέρα!trampalahouse4

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το ξύλο και το μέταλλο, σε έναν μοναδικό συνδυασμό που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τις minimal γραμμές της διακόσμησης, ενώ τα μεγάλα ανοίγματα επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες να απολαμβάνουν την απρόσκοπτη θέα της εξοχής.

Bantito.com   Ένα σπίτι κάνει… τραμπάλα στον αέρα!trampalahouse5
Bantito.com   Ένα σπίτι κάνει… τραμπάλα στον αέρα!trampalahouse6
Bantito.com   Ένα σπίτι κάνει… τραμπάλα στον αέρα!trampalahouse7
Bantito.com   Ένα σπίτι κάνει… τραμπάλα στον αέρα!trampalahouse8
Bantito.com   Ένα σπίτι κάνει… τραμπάλα στον αέρα!trampalahouse9

[via]