Τα «Neko Cafes» (σ.σ. neko = γάτα) είναι ένα αρκετά συνηθισμένο concept καφεστίασης στην Ιαπωνία, αφού σχεδόν κάθε πόλη υπάρχει ένα παρόμοιο κατάστημα, με το Τόκιο να βρίσκεται στην πρώτη θέση, αφού διαθέτει πάνω από 30 «Neko Cafes».

Bantito.com   Θέλετε συντροφιά για καφέ; Μια γάτα θα σας κάνει καλή παρέα!neko2

Οι Γιαπωνέζοι έχουν -ως γνωστόν- ιδιαίτερη αδυναμία στις γάτες και πολλοί είναι οι ζωόφιλοι που επιθυμούν τη συντροφιά των συμπαθέστατων αιλουροειδών. Όμως οι επαγγελματικές υποχρεώσεις, οι γρήγοροι ρυθμοί της πόλης αλλά και η απαγόρευση σε πολλές πολυκατοικίες να διατηρούν οι ένοικοι κατοικίδια στερεί από τους περισσότερους τη χαρά να έχουν στο σπίτι τους, για παράδειγμα, μια γάτα.

Bantito.com   Θέλετε συντροφιά για καφέ; Μια γάτα θα σας κάνει καλή παρέα!neko3

Κάπου εδώ έρχονται τα δημοφιλή «Neko Cafes» να καλύψουν το κενό! Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένους χώρους όπου μπορεί κάποιος όχι μόνο να απολαύσει τον καφέ του αλλά να έχει και τη χαλαρωτική παρέα μιας γάτας, ένατι ωριαίας χρέωσης!

Bantito.com   Θέλετε συντροφιά για καφέ; Μια γάτα θα σας κάνει καλή παρέα!neko4

Γάτες σπάνιας ράτσας αλλά και πρώην αδέσποτες κυκλοφορούν σε όλους τους χώρους του καταστήματος, ανεβαίνουν στις καρέκλες ή ξαπλώνουν στους καναπέδες και είναι έτοιμες ανά πάσα ώρα και στιγμή να δεχτούν τα χάδια των επισκεπτών και να γουργουρίσουν στην αγκαλιά τους…

Bantito.com   Θέλετε συντροφιά για καφέ; Μια γάτα θα σας κάνει καλή παρέα!neko5

Αυστηροί κανόνες υγιεινής εξασφαλίζουν την καθαριότητα και την ηρεμία των ζώων, για να μην ενοχλούνται, για παράδειγμα, από τα πειράγματα των μικρών παιδιών, ενώ  οι αυστηρές διατάξεις της ιαπωνικής νομοθεσίας για τη μεταχείριση και προστασία των ζώων διέπουν την έννομη λειτουργία των «Neko Cafes».

Bantito.com   Θέλετε συντροφιά για καφέ; Μια γάτα θα σας κάνει καλή παρέα!neko6

Αν σας λείπει η ζεστασιά, η τρυφερότητα και η αγάπη που προσφέρουν τα κατοικίδια και θέλετε να απολαύσετε έστω για λίγο την παρέα τους, δεν έχετε παρά να διαλέξετε έναν ζεστό καφέ από τον κατάλογο και να αφεθείτε στη συνέχεια… στην αγκαλιά μιας χαδιάρας γάτας!

Bantito.com   Θέλετε συντροφιά για καφέ; Μια γάτα θα σας κάνει καλή παρέα!neko7
Bantito.com   Θέλετε συντροφιά για καφέ; Μια γάτα θα σας κάνει καλή παρέα!neko8

[via]