Οι άνθρωποι που ταξιδεύουν συχνά με αεροπλάνο για επαγγελματικούς λόγους λένε χαριτολογώντας ότι «ζουν μέσα σε ένα αεροπλάνο»! Ο Αμερικανός αρχιτέκτονας David Hertz από το Λος Άντζελες, όμως, ο οποίος ειδικεύεται στη βιώσιμη και «πράσινη» αρχιτεκτονική, έκανε τη ρήση αυτή πραγματικότητα.

Bantito.com   Ένα Μπόινγκ 747 «μεταμορφώνεται» σε ιδανική κατοικία!winghouse1

Με ποιο τρόπο; Προτείνοντας τη χρησιμοποίηση τμημάτων ενός παλιού αεροσκάφους, όταν ένας πελάτης τού ζήτησε να κατασκευάσει το σπίτι του σαν ένα «θηλυκό με αισθησιακές καμπύλες και… στρογγυλεμένα άκρα».

Bantito.com   Ένα Μπόινγκ 747 «μεταμορφώνεται» σε ιδανική κατοικία!winghouse2

Στο μυαλό του είχε, βέβαια, όχι ένα οποιοδήποτε αεροπλάνο αλλά ένα Μπόινγκ 747, το οποίο έχει πάνω από 230 μέτρα μήκος, 195 μέτρα πλάτος και 63 μέτρα ύψος! Ότι πρέπει δηλαδή για την κατασκευή αυτού του εντυπωσιακού σπιτιού!

Bantito.com   Ένα Μπόινγκ 747 «μεταμορφώνεται» σε ιδανική κατοικία!winghouse4

Το «Wing House» στο Μαλιμπού αποτελείται από έξι διαφορετικά τμήματα, ενώ η οροφή του κυρίως σπιτιού είναι κατασκευασμένη από τα φτερά του Μπόινγκ. Πολλά από τα παράθυρα του αεροσκάφους –κυρίως αυτά από το πιλοτήριο- χρησιμοποιήθηκαν στην κουζίνα, το γραφείο και τη σοφίτα.

Bantito.com   Ένα Μπόινγκ 747 «μεταμορφώνεται» σε ιδανική κατοικία!winghouse5

Η άτρακτος «κομματιάστηκε» και κάθε τμήμα της βρήκε τη θέση του σε διάφορα σημεία του σπιτιού: από το στάβλο των ζώων στον κήπο μέχρι το στούντιο τέχνης του ιδιοκτήτη!

Bantito.com   Ένα Μπόινγκ 747 «μεταμορφώνεται» σε ιδανική κατοικία!winghouse6

Μεγάλες βεράντες, εντυπωσιακός φωτισμός (από τα φώτα του αεροσκάφους) αλλά και minimal γραμμές στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού ολοκληρώνουν την εικόνα που παραπέμπει σε… αεροδρόμιο. Πώς αλλιώς άλλωστε όταν ένα ολόκληρο Μπόινγκ 747 βρίσκεται μέσα στο σπίτι σου!!!

Bantito.com   Ένα Μπόινγκ 747 «μεταμορφώνεται» σε ιδανική κατοικία!winghouse7

Αξίζει να σημειώσουμε, μάλιστα, ότι η κυρία Francie Rehwald, σύζυγος του ιδιοκτήτη, αγόρασε τα τμήματα του Μπόινγκ το 2006 έναντι του ποσού των 30.000 δολαρίων, μετά από αρκετή γραφειοκρατία, ενώ η κατασκευή του εν λόγω σπιτιού κράτησε 5 ολόκληρα χρόνια.

Bantito.com   Ένα Μπόινγκ 747 «μεταμορφώνεται» σε ιδανική κατοικία!winghouse8
Bantito.com   Ένα Μπόινγκ 747 «μεταμορφώνεται» σε ιδανική κατοικία!winghouse9
Bantito.com   Ένα Μπόινγκ 747 «μεταμορφώνεται» σε ιδανική κατοικία!winghouse10
Bantito.com   Ένα Μπόινγκ 747 «μεταμορφώνεται» σε ιδανική κατοικία!winghouse11

[via]