Βρίσκεται κρυμμένο στη Βόρεια Ιταλία και λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το όνομά του. Το Riomaggiore είναι ένα από τα πέντε χωριά της επαρχίας Cinque Terre στη Λιγουρία, και το πιο γραφικό ψαροχώρι της ευρύτερης περιοχής.

Bantito.com  Το πιο «χρωματιστό» χωριό της Ευρώπης!riomaggiore1

Έτσι όπως είναι σκαρφαλωμένο στο γκρεμό και αγναντεύει από ψηλά τη θάλασσα μοιάζει… ψεύτικο, σαν να έχει ξεπηδήσει μέσα από τις σελίδες ενός παραμυθιού. «Νερά άλλοτε ασάλευτα που αλλάζουν χρώμα μέσα στην ημέρα, άλλοτε φουρτουνιασμένα που σπάνε στα βράχια.

Bantito.com  Το πιο «χρωματιστό» χωριό της Ευρώπης!riomaggiore2

Πυργόσπιτα μαγικά και πολύχρωμα -πράσινα, κόκκινα και κίτρινα-, κολλημένα το ένα δίπαλ στο άλλο δημιουργούν ένα εντυπωσιακό κοντράστ με το βαθύ μπλε της θάλασσας, που «σπάει» όταν ο ήλιος ανατέλλει το πρωί», λέει ο παραμυθάς!

Bantito.com  Το πιο «χρωματιστό» χωριό της Ευρώπης!riomaggiore3

Και αυτή ακριβώς είναι η εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης όταν φτάσει στο Riomaggiore… Το χωριό χρονολογείται από τις αρχές του 13ου αιώνα και είναι γνωστό κυρίως για τον ιστορικό του χαρακτήρα αλλά και για το περίφημο κρασί που παράγεται στους αμπελώνες του.

Bantito.com  Το πιο «χρωματιστό» χωριό της Ευρώπης!riomaggiore4

Οι κάτοικοι είναι χαρούμενοι και φιλόξενοι, ευτυχισμένοι άνθρωποι. «Ο Θεός μάς χάρισε απλόχερα φυσική ομορφιά, εμείς φτιάξαμε μια προβλήτα για τις βάρκες και βάλαμε χρώμα στα σπίτια για να έχουμε κάθε μέρα καλή διάθεση…», συνηθίζουν να λένε οι ντόπιοι για τον τόπο τους.

Bantito.com  Το πιο «χρωματιστό» χωριό της Ευρώπης!riomaggiore5

Και πώς αλλιώς άλλωστε, όταν αυτό που τραβά την προσοχή είναι -τι άλλο;- το χρώμα! Όλες οι αποχρώσεις κάνουν την εμφάνισή τους χωρίς φειδώ στα πυργόσπιτα, στους τοίχους, στα καταστήματα, στα μπαρ, στα εστιατόρια.

Bantito.com  Το πιο «χρωματιστό» χωριό της Ευρώπης!riomaggiore6

Σαν να φεύγει λίγο λίγο το χρώμα από τη θάλασσα και τα λουλούδια και να απλώνεται με έναν τρόπο μαγικό στα σπίτια… Το αποτέλεσμα; Το λιγότερο εντυπωσιακό!Δείτε και μόνοι σας…

Bantito.com  Το πιο «χρωματιστό» χωριό της Ευρώπης!riomaggiore7
Bantito.com  Το πιο «χρωματιστό» χωριό της Ευρώπης!riomaggiore8
Bantito.com  Το πιο «χρωματιστό» χωριό της Ευρώπης!riomaggiore9
Bantito.com  Το πιο «χρωματιστό» χωριό της Ευρώπης!riomaggiore10
Bantito.com  Το πιο «χρωματιστό» χωριό της Ευρώπης!riomaggiore11
Bantito.com  Το πιο «χρωματιστό» χωριό της Ευρώπης!riomaggiore12
Bantito.com  Το πιο «χρωματιστό» χωριό της Ευρώπης!riomaggiore13
Bantito.com  Το πιο «χρωματιστό» χωριό της Ευρώπης!riomaggiore14
Bantito.com  Το πιο «χρωματιστό» χωριό της Ευρώπης!riomaggiore15
Bantito.com  Το πιο «χρωματιστό» χωριό της Ευρώπης!riomaggiore16

photos by flickr.com

[via]