Την επανασύνδεση των πόλεων και του αστικού περιβάλλοντος με τη φύση αποφάσισαν να  κάνουν πράξη με έναν πρακτικό και «παιχνιδιάρικο» τρόπο οι δημοτικές Αρχές της Νέας Υόρκης. Για το σκοπό αυτό επιστράτευσαν το «στόλο» των 4.500 και πλέον αστικών λεωφορείων, μεταμορφώνοντάς τα ένα ένα σε κινητούς καταπράσινους… κήπους!

Bantito.com   Άνθισαν οι οροφές των… λεωφορείων!busroot1

Στην ουσία πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα ανάπτυξης του πρασίνου στην πόλη μέσω των μέσων μαζικής μεταφοράς και δη των λεωφορείων, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Bantito.com   Άνθισαν οι οροφές των… λεωφορείων!busroot2

Ορισμένες πόλεις, όπως και η Νέα Υόρκη, δεν έχουν αρκετούς ανοιχτούς χώρους όπου θα μπορούσαν να δημιουργηθούν περισσότερα πάρκα, έτσι τα λεωφορεία θεωρήθηκαν ως ο καλύτερος… τροχαίος κήπος!

Bantito.com   Άνθισαν οι οροφές των… λεωφορείων!busroot7

Τα περίφημα BioBus, λοιπόν, έχουν αρχίσει να κάνουν σιγά σιγά την εμφάνισή τους στους δρόμους της Νέας Υόρκης, με το σκεπτικό ότι αν καταφέρουν να εκμεταλλευτούν οι Αρχές το «στόλο» των 4.500 και πλέον λεωφορείων της πόλης, τότε θα έχουν αναπτύξει τέσσερα και πλέον μεγάλα πάρκα μέσα στην πόλη!

Bantito.com   Άνθισαν οι οροφές των… λεωφορείων!busroot4

Τι σημαίνει, όμως, αυτό με απλά λόγια: Οι ανεκμετάλλευτες «οροφές» των αστικών λεωφορείων φυτεύτηκαν με πράσινα φυτά και λουλούδια, ενώ το πότισμά τους το αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η… βροχή! Άλλωστε τα φυτά που επιλέχθηκαν δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, ενώ μεγαλώνουν όσο κινείται το λεωφορείο.

Bantito.com   Άνθισαν οι οροφές των… λεωφορείων!busroot5

Το αποτέλεσμα; «Τροχαίοι κήποι» σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη δημιουργούν μια καταπληκτική εικόνα για τους κατοίκους, ενώ ομορφαίνουν στο έπακρο το αστικό περιβάλλον που «πλημμυρίζει» από μπετόν!

Bantito.com   Άνθισαν οι οροφές των… λεωφορείων!busroot6
Bantito.com   Άνθισαν οι οροφές των… λεωφορείων!busroot3

[via]