Ο Νοτιοκορεάτης καλλιτέχνης και σχεδιαστής Choi Jeong-Hwa αποφάσισε να γίνει… ζωγράφος αστικών τοπίων! Χωρίς πινέλα, όμως, και χρώματα, αφού, όπως λέει ο ίδιος «δεν τα πήγαινα ποτέ καλά με τη ζωγραφική»!

Bantito.com   Ένα δεκαώροφο κτίριο με 1.000 χρωματιστές πόρτες!doorbuildbest

Περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της πόλης και κάνοντας επισκέψεις σε παλιά κτίρια και μισογκρεμισμένα σπίτια, ψάχνοντας στα σκουπίδια(!) αλλά και στα εργοτάξια βρήκε τη λύση: 1.000 παλιές πόρτες ήταν ο… δρόμος που άνοιξε στη ζωγραφική τέχνη!

Bantito.com   Ένα δεκαώροφο κτίριο με 1.000 χρωματιστές πόρτες!doorbuild1

Τι εννοώ με αυτό; Ο Choi Jeong-Hwa συγκέντρωσε όσο πιο πολλές παλιές και -κυρίως- χρωματιστές πόρτες μπορούσε για να δημιουργήσει μια ασυνήθιστη και εντυπωσιακή εγκατάσταση στην πόλη, μεταμορφώνοντας ένα δεκαώροφο κτίριο σε πολύχρωμη κατασκευή.

Bantito.com   Ένα δεκαώροφο κτίριο με 1.000 χρωματιστές πόρτες!doorbuild2

Τοποθέτησε μία προς μία τις πόρτες στις εξωτερικές πλευρές του κτιρίου, δίνοντας χρώμα στο μουντό αστικό τοπίο της πόλης. Η εγκατάσταση, που φέρει την ονομασία «Doors», κέρδισε όχι μόνο τις εντυπώσεις αλλά και ένα παράξενο ρεκόρ για τις περισσότερες πόρτες σε ένα ενιαίο κτίριο!

Bantito.com   Ένα δεκαώροφο κτίριο με 1.000 χρωματιστές πόρτες!doorbuild3

«Η κατασκευή από μακριά δημιουργεί την ψευδαίσθηση στον κόσμο ότι μπορεί, πιάνοντας το χερούλι, να ανοίξει όποια πόρτα θέλει και να μπει στο εσωτερικό!», λέει χαριτολογώντας ο καλλιτέχνης. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι μια πόρτα… στην τέχνη τούς την ανοίγει!

Bantito.com   Ένα δεκαώροφο κτίριο με 1.000 χρωματιστές πόρτες!doorbuild4
Bantito.com   Ένα δεκαώροφο κτίριο με 1.000 χρωματιστές πόρτες!doorbuild5
Bantito.com   Ένα δεκαώροφο κτίριο με 1.000 χρωματιστές πόρτες!doorbuild6
Bantito.com   Ένα δεκαώροφο κτίριο με 1.000 χρωματιστές πόρτες!doorbuild7

[via]