Ο Γερμανός φωτογράφος Markus Reugels μάς ξαφνιάζει για άλλη μία φορά με το αστείρευτο ταλέντο του και τη μοναδική δημιουργικότητά του, καθώς αποτυπώνει σε μια σταγόνα νερού τους πλανήτες όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί.

Bantito.com   Σε μια σταγόνα νερού… όλοι οι πλανήτες!waterplanet1

Με μεγάλη υπομονή και επιμονή στήνει το «σκηνικό» με σκοπό να πετύχει την καλύτερη δυνατή λήψη. Τι κάνει; Είναι απλό (για τον ίδιο!). Τοποθετεί τις εικόνες των πλανητών που θέλει να απαθανατίσει ή τους χάρτες στο φόντο και στη συνέχεια ρίχνει μια σταγόνα νερού…

Bantito.com   Σε μια σταγόνα νερού… όλοι οι πλανήτες!waterplanet2

«Από εκεί και πέρα όλα είναι και λίγο θέμα τύχης», λέει και συμπληρώνει: «Παγώνω την κίνηση του νερού με υψηλές ταχύτητες την ώρα που η σταγόνα πέφτει μπροστά από το ενδεδειγμένο σημείο και βγάζω τη φωτογραφία με ακρίβεια κλάσματος δευτερολέπτου. Κάποιοι χάρτες ή εικόνες από το πλανητικό μας σύστημα λειτουργούν άψογα. Κάποιοι άλλοι πάλι, όχι!».

Bantito.com   Σε μια σταγόνα νερού… όλοι οι πλανήτες!waterplanet3

Το αποτέλεσμα είναι το λιγότερο εκπληκτικό, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι αυτό που βλέπει είναι μια… σταγόνα νερού εν είδει υδρόγειου σφαίρας! Για του λόγου το αληθές ρίξτε μια ματιά στους πλανήτες και τη Γη… αλλιώς!

Bantito.com   Σε μια σταγόνα νερού… όλοι οι πλανήτες!waterplanet4
Bantito.com   Σε μια σταγόνα νερού… όλοι οι πλανήτες!waterplanet5
Bantito.com   Σε μια σταγόνα νερού… όλοι οι πλανήτες!waterplanet6
Bantito.com   Σε μια σταγόνα νερού… όλοι οι πλανήτες!waterplanet7
Bantito.com   Σε μια σταγόνα νερού… όλοι οι πλανήτες!waterplanet8
Bantito.com   Σε μια σταγόνα νερού… όλοι οι πλανήτες!waterplanet9
Bantito.com   Σε μια σταγόνα νερού… όλοι οι πλανήτες!waterplanet10

[via]