Το κτίριο που βλέπετε στις φωτογραφίες δεν είναι τίποτα άλλο από μια τεράστια εγκατάσταση του καλλιτέχνη Leandro Erlich, η οποία αποτελεί μέρος της έκθεσης « In_Perceptions «, που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στο Παρίσι και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι το Μάρτιο.

Bantito.com   Γίνε για λίγο Spiderman, μπορείς!spidermanhouse1

Το «Bâtiment Building» -όπως ονομάζεται η εγκατάσταση- είναι μια ψευδαίσθηση, έξυπνη και απλή ταυτόχρονα, που δημιουργεί την εντύπωση στο θεατή ότι άνθρωποι (σαν άλλοι Spidermans) αναρριχώνται στον εξωτερικό τοίχο ενός κτιρίου, φτάνοντας με μεγάλη ευκολία μέχρι την οροφή!

Bantito.com   Γίνε για λίγο Spiderman, μπορείς!spidermanhouse2

Πιο συγκεκριμένα, ο καλλιτέχνης κατασκεύασε μια πρόσοψη κτιρίου στο έδαφος(!), ενώ απέναντι τοποθέτησε έναν τεράστιο καθρέφτη! Το αποτέλεσμα; Ο καθένας μπορεί να καθίσει σε κάποιο σημείο του κτιρίου, να κινηθεί, να σκαραφλώσει -τρόπον τινά- στον υποτιθέμενο τοίχο και η εικόνα του στη συνέχεια… αντανακλάται απέναντι στον καθρέφτη.

Bantito.com   Γίνε για λίγο Spiderman, μπορείς!spidermanhouse3

Η εντύπωση που δημιουργείται είναι ότι… πολλοί Spidermans συγκεντρώθηκαν σε ένα κτίριο, θέλοντας να παρουσιάσουν στο κοινό που τους παρακολουθεί με το στόμα ανοιχτό τις υπερφυσικές τους δυνατότητες! Ή καλύτερα, θα έλεγα,… η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο!

Bantito.com   Γίνε για λίγο Spiderman, μπορείς!spidermanhouse4

[via]