Η οροσειρά του Mont Blanc στην Ιταλία φιλοξενεί το πιο σύγχρονο και παράλληλα φιλικό προς το περιβάλλον κατάλυμα στους απανταχού ορειβάτες, που επιθυμούν να παραμείνουν σε ένα διαφορετικό σαλέ… στο χείλος του γκρεμού. Η εκπληκτική «καμπίνα» προσφέρει στους επισκέπτες της το ιδανικό μέρος για να ξεκουραστούν και να απολαύσουν τη μαγευτική θέα του τοπίου.

Bantito.com   Ένα σαλέ στο χείλος του γκρεμού!kaluva1

Το πρωτότυπο αυτό σαλέ, που χαρακτηρίστηκε από τους σχεδιαστές του ως «ένας νέος τρόπος να ζεις στα βουνά», τοποθετήθηκε με τη βοήθεια ελικοπτέρου 2.835 μέτρα πάνω στο βραχώδες όρος, ανάμεσα στα χιονισμένα βράχια της κορυφής. Το εσωτερικό του φινίρισμα από ξύλο σημύδας θυμίζει αρκετά τις παραδοσιακές καλύβες των Άλπεων, ενώ περιέχει 12 κρεβάτια, ένα σαλόνι, κουζίνα και τουαλέτα.

Bantito.com   Ένα σαλέ στο χείλος του γκρεμού!kaluva2

Οι ορειβάτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τον ύπνο τους στον κλιματιζόμενο χώρο, ενώ το μεγάλο παράθυρο στο τέλος της κατασκευής προσφέρει μια πανοραμική θέα στα χιονισμένα βουνά, ενσωματώνοντας απόλυτα τον άνθρωπο μέσα στη φύση.

Bantito.com   Ένα σαλέ στο χείλος του γκρεμού!kaluva3

Το σαλέ τροφοδοτείται από ηλιακούς συλλέκτες που υπάρχουν στην οροφή του, ενώσχεδιάστηκε έτσι ώστε να αντέχει στις ακραίες πιέσεις ενός τόσο μεγάλου υψομέτρου. Το έργο κόστισε περίπου 251.000 ευρώ και μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποσυρθεί και πάλι με ελικόπτερο.

Bantito.com   Ένα σαλέ στο χείλος του γκρεμού!kaluva4

πηγή: news247.gr

[via]