Σύμφωνα με την παράδοση, τρεις μάγοι επισκεύτηκαν το νεογέννητο Χριστό προσφέροντας δώρα. (χρυσό, λιβάνι και σμύρνα). Πόσοι όμως ήταν πραγματικά οι μάγοι? Πόσοι είπατε; Τρεις; Επειδή, δηλαδή, τα δώρα ήταν τρία, τρεις έπρεπε να είναι και οι μάγοι; Η μόνη αναφορά στα Ευαγγέλια για το γεγονός είναι στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, όπου δεν αναφέρεται καθόλου ο αριθμός των μάγων. Επειδή όμως τα δώρα ήταν τρία, επικράτησε το συμπέρασμα ότι και οι μάγοι ήταν τρεις.

Bantito.com   Πόσοι μάγοι επισκέφθηκαν τον Ιησού;3magi

Οι μάγοι, συχνά αναφέρονται ως σοφοί ή βασιλείς ξεκίνησαν από την ανατολή για να προσκυνήσουν το νεογέννητο Υιό του Θεού ακολουθώντας το άστρο της Βηθλεέμ.
Η λέξη ελληνική λέξη μάγος (τα ελληνικά ήταν η γλώσσα γραφής των Ευαγγελίων), προέρχεται από την περσική maguŝ, που με τη σειρά της προέρχεται από την αβεστική (γλώσσα του Ζοροαστρισμού) magâunô. Η λέξη αναφερόταν σε μια κάστα ιερέων, που παρατηρούσαν συστηματικά τα άστρα και απέκτησαν μεγάλη φήμη για την ικανότητά τους αυτή. Σύμφωνα με την παράδοση της ανατολής ταξίδευαν σε ομάδες των 12.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

[via]