Εντυπωσιακές παραδοσιακές κατοικίες στη νορβηγική επαρχία «κλέβουν την παράσταση» με τις καταπράσινες στέγες τους. Κι αν νομίζετε ότι μιλάμε για «κλασικές» πράσινες στέγες, ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες για να καταλάβετε.

Bantito.com  Τα έλατα φυτρώνουν… στη στέγη!norwayhouse1

Αγριολούλουδα, γκαζόν αλλά και έλατα φυτρώνουν στις οροφές, δημιουργώντας εκπληκτικούς κήπους πολύ πάνω από το έδαφος, που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν αυτούς που διατηρούμε επιμελώς στα σπίτια μας. Το αντίθετο, μάλιστα!

Bantito.com  Τα έλατα φυτρώνουν… στη στέγη!noewayhouse2

 

Οι Νορβηγοί επιλέγουν να «φυτέψουν» τις οροφές των σπιτιών τους σε μια προσπάθεια να βρεθούν πιο κοντά στη φύση! Γιατί τι πιο όμορφο αλλά, παράλληλα, και χρήσιμο από έναν κήπο στη στέγη, που προσφέρει μια ωραία εικόνα αλλά και εξοικονομεί ενέργεια, διατηρώντας άριστη θερμοκρασία στο εσωτερικό.

Bantito.com  Τα έλατα φυτρώνουν… στη στέγη!norwayhouse3

Οι κήποι συντηρούνται όπως ακριβώς οι «κλασικοί», ενώ το πότισμά τους αναλαμβάνει η… μητέρα φύση, με τις βροχές και τα χιόνια. Άλλωστε η επιλογή των φυτών, τα οποία είναι κυρίως δασικά, επιτρέπει στους ενοίκους των σπιτιών να μην ασχολούνται ιδιαίτερα με τη φροντίδα τους. Όπως και να’χει πάντως οι εικόνες είναι καταπληκτικές…

Bantito.com  Τα έλατα φυτρώνουν… στη στέγη!norwayhouse4

Bantito.com  Τα έλατα φυτρώνουν… στη στέγη!norwayhouse5

Bantito.com  Τα έλατα φυτρώνουν… στη στέγη!norwayhouse6

Bantito.com  Τα έλατα φυτρώνουν… στη στέγη!norwayhouse7

Bantito.com  Τα έλατα φυτρώνουν… στη στέγη!norwayhouse8

Bantito.com  Τα έλατα φυτρώνουν… στη στέγη!norwayhouse9

Bantito.com  Τα έλατα φυτρώνουν… στη στέγη!norwayhouse10

Bantito.com  Τα έλατα φυτρώνουν… στη στέγη!norwayhouse11

[via]