Το στούντιο του Mark Evans στο Λονδίνο δεν μοιάζει με τα άλλα, αφού δεν υπάρχουν πουθενά καμβάδες, λάδια, χρώματα, ακουαρέλες ή πινέλα. Αντ’ αυτού οι επισκέπτες αντικρίζουν μαχαίρια όλων των ειδών και μεγάλα κομμάτια από δέρματα ζώων. Παρόλο που η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ, ο Mark επιστρέφει… στην τέχνη των προϊστορικών χρόνων, όπου οι άνθρωποι χάραζαν το δέρμα δημιουργώντας διάφορες εικόνες της καθημερινότητας.

 Bantito.com   «Επικά» έργα τέχνης σε δέρμα με μαχαίρια!artonleather1

Αφού σπούδασε Καλές Τέχνες στο Λονδίνο,  ένα τραγικό ατύχημα τον ανάγκασε να παραμείνει στο κρεβάτι αρκετό καιρό, γεγονός που του επέτρεψε να ανακαλύψει την εν λόγω τέχνη μέσα από βιβλία και στη συνέχεια να την κάνει πράξη στη γκαλερί του. Τα δέρματα έρχονται από κάθε σημείο του πλανήτη, ενώ ο ίδιος φροντίζει για την άριστη ποιότητά τους, απαραίτητη παράμετρος στην επιτυχία των έργων του.

Bantito.com   «Επικά» έργα τέχνης σε δέρμα με μαχαίρια!artonleather2

Χρησιμοποιώντας μικρά και μεγαλύτερα μαχαίρια, πολλά από τα οποία αποτελούν πραγματικά κειμήλια, και δίνοντας μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια -καθώς η διαδικασία απαιτεί χειρουργική ακρίβεια και απίστευτη υπομονή- ο Mark αφαιρεί λιγότερο από το ένα δέκατο του χιλιοστού της επιφάνειας του δέρματος, δημιουργώντας «επικά» έργα τέχνης.

Bantito.com   «Επικά» έργα τέχνης σε δέρμα με μαχαίρια!artonleather3

Διάσημα πρόσωπα της ιστορίας, της πολιτικής αλλά και του κινηματογράφου, ολόκληρες σκηνές από σημαντικά γεγονότα που σημάτεψαν τον κόσμο αλλά και αντικείμενα στο φυσικό τους μέγεθος αποτελούν εδώ και δέκα περίπου χρόνια πηγή έμπνευσης του καλλιτέχνη, που συνεχίζει καθημερινά να βελτιώνει και να εξελίσσει την πρωτότυπη αυτή τέχνη.

Bantito.com   «Επικά» έργα τέχνης σε δέρμα με μαχαίρια!artonleather4

Bantito.com   «Επικά» έργα τέχνης σε δέρμα με μαχαίρια!artonleather5

Bantito.com   «Επικά» έργα τέχνης σε δέρμα με μαχαίρια!artonleather7

Bantito.com   «Επικά» έργα τέχνης σε δέρμα με μαχαίρια!artonleather8

[via]