Η Prince William Sound βρίσκεται στον Κόλπο της Αλάσκας, στη νότια ακτή της ομώνυμης αμερικανικής πολιτείας, και αποτελεί ένα από τα φυσικά «διαμάντια» στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού.

Bantito.com  Η πιο παγωμένη παραλία του πλανήτη!beachalaska10

Όμορφα φιόρδ αλλά και τα πιο παγωμένα νερά του πλανήτη προσφέρουν στους επισκέπτες ατελείωτες ευκαιρίες για εξερεύνηση και αναψυχή κατά μήκος των 3.000 μιλίων της ακτογραμμής.

Bantito.com  Η πιο παγωμένη παραλία του πλανήτη!beachalaska1

Αρκετοί παγετώνες καταλήγουν στην παραλία Prince William Sound, ενώ εντυπωσιακό είναι το θέαμα των τεράστιων κυμάτων τα οποία παγώνουν μέσα σε μια στιγμή, συνθέτοντας ένα θεαματικό φυσικό τοπίο.

Bantito.com  Η πιο παγωμένη παραλία του πλανήτη!beachalaska11

Γύρω από την παραλία υπάρχουν πέντε μικροί οικισμοί (Whittier, Valdez, Cordova, Chenega και Tatitlek), που κατοικούνται από αυτόχθονες πληθυσμούς, ενώ η πρόσβαση γίνεται μόνο διά θαλάσσης ή με μικρά αεροσκάφη.

Bantito.com  Η πιο παγωμένη παραλία του πλανήτη!beachalaska6

Η ευρύτερη περιοχή της Prince William Sound περιλαμβάνει ένα από τα μεγαλύτερα τροπικά δάση στον κόσμο, όπου διαβιούν σπάνια ζώα και πτηνά και ευδοκιμούν ασυνήθιστα είδη φυτών.

Bantito.com  Η πιο παγωμένη παραλία του πλανήτη!beachalaska2

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι η καλύτερη εποχή για να απολαύσουν οι επισκέπτες αλλά και οι λάτρεις των σπορ την αίσθηση που προσφέρει η άγρια φύση σε αυτό το φιλόξενο μέρος της Αλάσκα.

Bantito.com  Η πιο παγωμένη παραλία του πλανήτη!beachalaska3

Βέβαια -όπως αντιλαμβάνεστε- η πιο παγωμένη παραλία στον πλανήτη δεν είναι ούτε για ηλιοθεραπεία, ούτε για παιχνίδια στην άμμο! Ίσως να αποτελεί αγαπημένο προορισμό για… χειμερινούς κολυμβητές αλλά κυρίως για όσους επιθυμούν να ζήσουν για λίγο την εμπειρία του… πολικού ψύχους!

Bantito.com  Η πιο παγωμένη παραλία του πλανήτη!beachalaska7
Bantito.com  Η πιο παγωμένη παραλία του πλανήτη!beachalaska4
Bantito.com  Η πιο παγωμένη παραλία του πλανήτη!beachalaska5
Bantito.com  Η πιο παγωμένη παραλία του πλανήτη!beachalaska8
Bantito.com  Η πιο παγωμένη παραλία του πλανήτη!beachalaska9
Bantito.com  Η πιο παγωμένη παραλία του πλανήτη!beachalaskabest
Bantito.com  Η πιο παγωμένη παραλία του πλανήτη!beachalaska12

photos by flickr.com

[via]