Το πρωτοποριακό αυτό μουσείο βρίσκεται στην Ολλανδία και ονομάζεται «Corpus Museum for Ηuman Βody», αποτελώντας ένα καινοτόμο project σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης του ανθρώπινου σώματος και των λειτουργιών του από τον ίδιο τον άνθρωπο.

Bantito.com   Νέο project: Ένα Μουσείο για το ανθρώπινο σώμα!corpus2

Στην ουσία είναι ένα γιγαντιαίο ανθρώπινο σώμα, ενώ κάθε χώρος του Μουσείου αποτυπώνει με τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο κάθε τμήμα του σώματος. Έτσι οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια βόλτα στον εγκέφαλο, να μπουν στο στόμα, να ακούσουν τους χτύπους της καρδιάς ή τη ροή του αίματος στις φλέβες…, διαπιστώνοντας πώς ακριβώς λειτουργεί το σώμα τους!

Bantito.com   Νέο project: Ένα Μουσείο για το ανθρώπινο σώμα!corpus3

Αφετηρία είναι τα πόδια, από όπου ξεκινάει η εντυπωσιακή περιήγηση μέσα στο Μουσείο, ενώ η διαδρομή συνεχίζεται προς το επάνω μέρος του σώματος, καταλήγοντας στους νευρώνες του εγκεφάλου.

Bantito.com   Νέο project: Ένα Μουσείο για το ανθρώπινο σώμα!corpus5

Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας που αφορά σε εικόνα και ήχο έχει χρησιμοποιηθεί για την επίτευξη αυτού του μεγαλεπήβολου project, ενώ σε διάφορα σημεία του Μουσείου ο επισκέπτης μπορεί να αναζητήσει απαντήσεις σε θέματα σχετικά με τη λειτουργία του σώματος.

Bantito.com   Νέο project: Ένα Μουσείο για το ανθρώπινο σώμα!corpus6

Αν έχετε, για παράδειγμα, απορία για το «Πώς μεγαλώνει ένα μωρό στη μήτρα;» ή «Με ποιο τρόπο η καρδιά στέλνει το αίμα στον εγκέφαλο;», στο «Corpus Museum for Ηuman Βody» ειδικοί επιστήμονες θα σας εξηγήσουν όλες τις λεπτομέρειες. Άλλωστε όλα εκεί μέσα είναι τόσο παραστατικά… που δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου!

Bantito.com   Νέο project: Ένα Μουσείο για το ανθρώπινο σώμα!corpus7
Bantito.com   Νέο project: Ένα Μουσείο για το ανθρώπινο σώμα!corpus8
Bantito.com   Νέο project: Ένα Μουσείο για το ανθρώπινο σώμα!corpus9

[via]