Η μύγα Scaptia (Plinthina) beyonceae, η οποία ενδημεί στο βόρειο Κουίνσλαντ και θεωρείται ως επιβλαβές έντομο, έλαβε το διάσημο όνομά της χάρη στο ασυνήθιστο χρυσό «επίθεμα» που φέρει στην κοιλιά της. Το συγκεκριμένο είδος εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1981 – πρόκειται για τη χρονιά κατά την οποία γεννήθηκε η Μπιγιονσέ. Ο Μπράιαν Λέσαρντ -από την Εθνική Υπηρεσία Επιστημών της Αυστραλίας (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation,CSIRO)-  ανέφερε ότι τα οπίσθια της συγκεκριμένης μύγας τής δίνουν επάξια τον τίτλο της «διαχρονικότερης ντίβας μεταξύ των μυγών».

Bantito.com   Η σπάνια αλογόμυγα… Μπιγιονσέ!bigioncebest

Όπως εξήγησε ο δρ Λέσαρντ «οι μοναδικές χρυσές τρίχες στην κοιλιά της μύγας με οδήγησαν στο να της δώσω το όνομα της Μπιγιονσέ και μαζί μου έδωσαν την ευκαιρία να φέρω στο φως  τη διασκεδαστική πλευρά της ταξονομίας – του κλάδου που αφορά την επίσημη ονοματοδοσία των ειδών». Το λαμπερό όνομα που δόθηκε στη σπάνια αλογόμυγα συνάδει με τους κανόνες της Διεθνούς Επιτροπής Ονοματολογίας στη Ζωολογία, οι οποίοι επιτρέπουν να δίνονται στα διαφορετικά είδη ονόματα που τιμούν ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων διασημοτήτων.

Bantito.com   Η σπάνια αλογόμυγα… Μπιγιονσέ!bigionce1

Υπάρχουν και άλλα είδη που έχουν λάβει το όνομα διασήμων. Δύο από αυτά είναι ο βάτραχος Hyla stingi που πήρε το όνομα του τραγουδιστή Sting καθώς και η αράχνη Pachygnatha zappa της οποίας το όνομα προέρχεται από τον γνωστό μουσικό και συνθέτη Φρανκ Ζάπα. Μελέτη που περιγράφει την αλογόμυγα Scaptia beyonceae η οποία θεωρείται επιβλαβής αλλά την ίδια στιγμή βοηθά σημαντικά στην επικονίαση πολλών φυτών, δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Australian Journal of Entomology».

Bantito.com   Η σπάνια αλογόμυγα… Μπιγιονσέ!bigionce3

Η αυστραλιανή Υπηρεσία Επιστημών έχει ήδη επιχειρήσει να έλθει σε επαφή με τη Μπιγιονσέ προκειμένου να την ενημερώσει για τη… βάφτιση της μύγας με το όνομά της, ωστόσο δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση από την τραγουδίστρια (ίσως λόγω του ότι αυτές τις ημέρες ασχολείται όχι με βαφτίσια αλλά με τα γεννητούρια της πολύτιμης κόρης της).

Bantito.com   Η σπάνια αλογόμυγα… Μπιγιονσέ!bigionce2

πηγή: tovima.gr

[via]