Πολυμελής ομάδα ερευνητών ανακάλυψε στο υπέδαφος ενός μεγάλου λιβαδιού στη Βραζιλία μια γιγάντια αποικία μυρμηγκιών. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό οικοδόμημα που μοιάζει με λαβύρινθο ανθρώπινης κατασκευής.

Bantito.com   Το Σινικό Τείχος των… μυρμηγκιών!antcolony1

Την ερημωμένη σήμερα αποικία, που διαθέτει φωλιές, δρόμους, λεωφόρους ακόμη και κήπους, κατασκεύασαν μυρμήγκια του είδους Leaf Cutter, που, όπως προδίδει το όνομά τους,  κόβουν κομμάτια φύλλων και τα μεταφέρουν με χαρακτηριστική άνεση.

Bantito.com   Το Σινικό Τείχος των… μυρμηγκιών!antcolony2

Η εκπληκτική αποικία αποκαλύφθηκε μετά από δέκα μέρες εκσκαφών και άφησε άφωνους τους ερευνητές, οι οποίοι τη χαρακτήρισαν ως το «Σινικό Τείχος» των μυρμηγκιών. Η αποικία βρισκόταν σε βάθος 9 μέτρων από το έδαφος και καλύπτει μια έκταση περίπου 47 τετραγωνικών μέτρων.

Bantito.com   Το Σινικό Τείχος των… μυρμηγκιών!leafcutter3

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα μυρμήγκια εκχωμάτωσαν 40 τόνους εδάφους για να δημιουργήσουν την εν λόγω αποικία, αλλα δεν μπορούν να απαντήσουν πότε και γιατί την εγκατέλειψαν. Πάντως το σημαντικό είναι το μέγεθος της κατασκευής, που κάνει τα μυρμήγκια να συναγωνίζονται άνετα το ανθρώπινο χέρι! Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε…

πηγή: tovima.gr

[via]