Αψηφώντας τους βασικούς νόμους της Φυσικής και τη βαρύτητα ο Αργεντινός καλλιτέχνης Leandro Erlich κατασκεύασε μια πισίνα σε φυσικό μέγεθος, πρόσθεσε μια σκάλα και έναν βατήρα και επέτρεψε στον κόσμο να μπει στα «γαλαζοπράσινα νερά» αλλά χωρίς να κολυμπήσει ή να βραχεί!

Bantito.com   Σε αυτή την πισίνα… δεν μπορείς να κολυμπήσεις!poolleonardo1

Γνωστός για τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του που δημιουργούν ψευδαίσθηση στους θεατές, ο καλλιτέχνης, που ζει και εργάζεται στο Μπουένος Άιρες, πήγε αυτή τη φορά ένα βήμα παραπέρα δημιουργώντας μια «ψεύτικη» πισίνα, τοποθετώντας ένα στρώμα νερού 10 εκατοστών μέσα σε ένα χοντρό γυαλί, το οποίο αντανακλάται στην επιφάνεια.

Bantito.com   Σε αυτή την πισίνα… δεν μπορείς να κολυμπήσεις!poolleonardo2

Κάτω από το γυαλί ο χώρος είναι κενός, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να μπει στο εσωτερικό της πισίνας από μια πλαϊνή πόρτα, κοιτάζοντας το «νερό» πάνω από το κεφάλι του! Όσοι βρίσκονται έξω από την πισίνα βλέπουν τον κόσμο να περπατά και να κινείται μέσα στο γαλαζοπράσινο «βυθό» χωρίς καμία δυσκολία…

Bantito.com   Σε αυτή την πισίνα… δεν μπορείς να κολυμπήσεις!poolleonardo3

Το οπτικό τέχνασμα του καλλιτέχνη δημιουργεί την ψευδαίσθηση μιας πραγματικής πισίνας, τόσο αποπροσανατολιστικής και χιουμοριστικής συνάμα, που ο καθένας χρειάζεται λίγο χρόνο παραπάνω μέχρι να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Bantito.com   Σε αυτή την πισίνα… δεν μπορείς να κολυμπήσεις!poolleonardo4

«Ο σκοπός μου είναι να κάνω τον κόσμο να προβληματιστεί. Να μην καταλάβει αμέσως τι γίνεται… Συνήθως ο ένας κοιτάζει τον άλλον με απορία μέχρι να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει! Νομίζω ότι η πισίνα αυτή δίνει στον καθένα τη δυνατότητα να δει τον εαυτό του και τα πράγματα μέσα από μια διαφορετική προοπτική και με άλλη αντίληψη…», λέει ο καλλιτέχνης!

Bantito.com   Σε αυτή την πισίνα… δεν μπορείς να κολυμπήσεις!poolleonardo6
Bantito.com   Σε αυτή την πισίνα… δεν μπορείς να κολυμπήσεις!poolleonardo7
Bantito.com   Σε αυτή την πισίνα… δεν μπορείς να κολυμπήσεις!poolleonardo8
Bantito.com   Σε αυτή την πισίνα… δεν μπορείς να κολυμπήσεις!poolleonardo9
Bantito.com   Σε αυτή την πισίνα… δεν μπορείς να κολυμπήσεις!poolleonardo10

[via]