Με μια πρώτη ματιά ο θεατής νομίζει ότι βλέπει κάποιο κομμάτι υφάσματος, που δημιούργησε ανθρώπινο χέρι, τοποθετώντας με περισσή μαεστρία τα χρώματα ή σχεδιάζοντας με λεπτομέρεια τις γραμμές και τα σχήματα!

Bantito.com   Τα παράξενα «μοτίβα» της φύσης!patterns1r

Κι, όμως η φύση είναι εδώ ο εξαιρετικός καλλιτέχνης. Αυτή φτιάχνει τα πιο εντυπωσιακά και παράξενα «μοτίβα», τοποθετώντας τα στη συνέχεια στο δέρμα των ζώων. Μια μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων και σχεδίων αποτυπώνονται στις ζέβρες, στους ελέφαντες, στα λιοντάρια, ακόμη στα πτηνά και στα έντομα.

Bantito.com   Τα παράξενα «μοτίβα» της φύσης!pattern2a

Ρίγες, ρόμβοι, κύκλοι αλλά και ανάγλυφα σχήματα κάνουν την εμφάνιση τους στο δέρμα των ζώων, συνθέτοντας τους πιο εντυπωσιακούς… φυσικούς καμβάδες, που παραπλανούν και εκπλήσσουν ταυτόχρονα τους θεατές!

Bantito.com   Τα παράξενα «μοτίβα» της φύσης!pattern3

Κι αν νομίζετε ότι είναι εύκολο να ξεχωρίσετε ποιο μοτίβο πάει πού, δηλαδή ποιανού ζώου δέρμα είναι αυτό που βλέπετε, μάλλον κάνετε λάθος! Γιατί μπορεί κάποια να ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά, όμως ορισμένα θα σας δυσκολέψουν λίγο παραπάνω. Κάντε μια προσπάθεια, λοιπόν, να ανακαλύψετε τα μοτίβα! (Η αποκάλυψη στο τέλος).

Bantito.com   Τα παράξενα «μοτίβα» της φύσης!pattern4a
Bantito.com   Τα παράξενα «μοτίβα» της φύσης!pattern5
Bantito.com   Τα παράξενα «μοτίβα» της φύσης!pattern6q
Bantito.com   Τα παράξενα «μοτίβα» της φύσης!pattern7
Bantito.com   Τα παράξενα «μοτίβα» της φύσης!pattern8s
Bantito.com   Τα παράξενα «μοτίβα» της φύσης!pattern9
Bantito.com   Τα παράξενα «μοτίβα» της φύσης!pattern10

Ζέβρα, Pufferfish, Καμηλοπάρδαλη, Φτερά πτηνών, Τζάγκουαρ, Πεταλούδα, Αρκτικός Σολομός, Τσιτάχ, Ελέφαντας,  Βόας

[via]