“Φωνή βοώντος εν τη ερήμω”. Σε αυτό το σημείο φτάσαμε πλέον. Με την πολιτεία απούσα από την καθημερινότητα των ανθρώπων, λες και ζουν σε ένα άλλο κόσμο . Όλοι εμείς δε θα το βάλουμε κάτω. Την 1η Μαρτίου  ανοίγει Ενοριακό Κοινωνικό Παντοπωλείο “ο Άγιος Νικόλαος” στο Άστρος. Έστω και με αντίξοες συνθήκες, χωρίς καμία βοήθεια από κανέναν πρέπει να ανοίξουμε μια αγκαλιά στους συνανθρώπους μας.

Στην αρχή θα στεγαστεί στον Άγιο Κωνσταντίνο μέσα στο ναό, γιατί δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον απο ΚΑΝΕΝΑΝ να μας παραχωρήσει μία αίθουσα ή να πληρώσει κάποιος το ενοίκιο αυτής της αίθουσας. Βλέπεις έχουν άλλα πράγματα προτεραιότητα για κάποιους ανθρώπους και όχι ο συνάνθρωπός τους. Τα έσοδα του ναού είναι τραγικά έτσι ώστε να μπορέσουμε να το πληρώσουμε εμείς. Κάτι όμως πρέπει να γίνει. Θα χρειαστούμε την βοήθεια όλων σας. Τα τρόφιμα πρέπει να είναι καλά και αν θέλει κάποιος επαγγελματίας να μας κάνει δώρο έναν καταψύκτη. Ήδη έχουμε εξασφαλίσει 100 κιλά κρέας για το Πάσχα. Εκτός από τον κόσμο πρέπει να βοηθήσουν και οι επαγγελματίες. Επίσης έχοντας τον καταψύκτη μπορούμε να βάλουμε και άλλα προϊόντα μέσα.

Η πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου θα γίνει συλλογή ζυμαρικών, ρυζιού και οσπρίων. Την δεύτερη εβδομάδα λαδιού, κονσέρβας, σαλτσών και γάλακτος. Την τρίτη εβδομάδα σαμπουάν, σαπουνιών, αφρολούτρων, σκονών πλυντηρίων, υγρών πιάτων,χαρτικών και καθαριστικών γενικής χρήσης. Την τέταρτη εβδομάδα μπισκότα, σοκολάτες , κρέμες παιδικές, πάνες παιδικές, αυγά και ό,τι άλλο νομίζει ο καθένας. Γίνεται έτσι ώστε από την 1η Απριλίου  να υπάρχουν αρκετά προϊόντα ώστε να αρχίσει η διανομή. Θα ήθελα να παρακαλέσω όποιος γνωρίζει κάποιους συνανθρώπους μας που δυσκολεύονται πολύ να τα βγάλουν πέρα να μας ενημερώσουν. Αργότερα θα μαζεύονται και κάποια φάρμακα πρώτης ανάγκης όπως ασπιρίνες.ντεπόν, πονστάν, αντιβηχικά και άλλα. Περισσότερες πληροφορίες έντος του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου. Οι ώρες συλλογής θα ανακοινωθούν σύντομα. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΟΥΝ. Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ.

 

Με πατρική αγάπη

π.Σπυρίδων

Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Άστρους

πηγή: astrosnews.gr

 

Leave a reply