Τα μαγευτικά σπήλαια Napalm στη Ρωσία δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας φυσικής «διεργασίας». Ούτε οι εντυπωσιακοί σταλακτίτες που βλέπετε να κρέμονται από τις οροφές δημιουργήθηκαν με το γνωστό σε όλους τρόπο της σταδιακής εναπόθεσης ανθρακικού ασβεστίου (ασβεστίτης) κατά τη διάρκεια σταγονοροής στο εσωτερικό των σπηλαίων.  

Bantito.com   Ένα ρωσικό οχυρό «μεταμορφώθηκε» σε μαγικό σπήλαιο!napalm1

Στην ουσία πρόκειται για ένα καλά κρυμμένο «μυστικό» του ρωσικού στρατού, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου δοκίμαζε την επίδραση των όπλων ναπάλμ (ειδικότερα βομβών) στο εσωτερικό ενός στρατιωτικού οχυρού.

Bantito.com   Ένα ρωσικό οχυρό «μεταμορφώθηκε» σε μαγικό σπήλαιο!napalm2

Οι βόμβες ναπάλμ -ως γνωστόν- θεωρούνται ένα από τα πιο εξελιγμένα όπλα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που χρησιμοποιούσαν βομβαρδιστικά αεροσκάφη σε επιδρομές. Αποτελούνται κατά κύριο λόγο από μια εύφλεκτη ζελατινοειδή ουσία που προέρχεται από τη βενζίνη, ικανή να προκαλέσει τρομακτικά εγκαύματα και αφυδάτωση.

Bantito.com   Ένα ρωσικό οχυρό «μεταμορφώθηκε» σε μαγικό σπήλαιο!napalm3

Αυτές τις «παρενέργειες» ήθελαν να μάθουν οι Ρώσοι, όταν αποφάσισαν να «τεστάρουν» τις βόμβες σε κλειστό χώρο. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε: Οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν στο εσωτερικό του ρωσικού οχυρού συνετέλεσαν στο σταδιακό λιώσιμο των… τούβλων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία του μαγευτικού σπηλαίου Napalm με τους εντυπωσιακούς «σταλακτίτες» στο ταβάνι.

Bantito.com   Ένα ρωσικό οχυρό «μεταμορφώθηκε» σε μαγικό σπήλαιο!napalm4
Bantito.com   Ένα ρωσικό οχυρό «μεταμορφώθηκε» σε μαγικό σπήλαιο!napalm5

[via]