Οι Νοτιοαμερικάνοι είναι εφευρετικοί και δημιουργικοί άνθρωποι, διασκεδαστικοί και τρόπον τινά λίγο τρελοί, θα έλεγα! Και το αποδεικνύουν αυτό στην καθημερινότητά τους αλλά και στα καταπληκτικά design κτίρια που κατασκευάζουν.

Bantito.com   Ένας «καταρράκτης»… με καφετέριες και μπουτίκ!rio1

Το νέο τους απόκτημα ονομάζεται «Solar City Tower» και χτίστηκε πάνω στο νησί της Cotonduba, στην είσοδο της πόλης του Ρίο ντε Τζενέιρο, που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Bantito.com   Ένας «καταρράκτης»… με καφετέριες και μπουτίκ!rio2m

Στην ουσία είναι «ένα σύμβολο καλωσορίσματος των Αγώνων στην πόλη μας, που είναι ορατό στους επισκέπτες και στους συμμετέχοντες αμέσως κατά την άφιξή τους στο Ρίο, είτε από τον αέρα είτε από τη θάλασσα!», λένε οι Βραζιλιάνοι.

Bantito.com   Ένας «καταρράκτης»… με καφετέριες και μπουτίκ!rio5

Ο γιγάντιος πύργος, που μοιάζει με τεχνητό καταρράκτη, κατασκευάστηκε εν είδει πολυκαταστήματος, αφού διαθέτει στο εσωτερικό του καφετέριες και μπουτίκ, ενώ μια ειδική αναδιπλούμενη πλατφόρμα προσφέρει ατελείωτες ώρες δισκέδασης στους φαν του bungee jumping.

Bantito.com   Ένας «καταρράκτης»… με καφετέριες και μπουτίκ!rio3

Ο πύργος «αιχμαλωτίζει» την ηλιακή ενέργεια, καλύπτοντας τις ανάγκες της ολυμπιακής πόλης, ενώ ειδικές αντλίες που τοποθετήθηκαν στον ωκεανό δημιουργούν την τεχνητή πτώση του νερού από την κορυφή του, εν είδει ενός εντυπωσιακού καταρράκτη!

Bantito.com   Ένας «καταρράκτης»… με καφετέριες και μπουτίκ!rio7o

Επιπλέον, μια σειρά από ανεμογεννήτριες παράγουν ενέργεια και κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού ο εν λόγω πύργος θα διατηρεί «άσβεστη» την ολυμπιακή φλόγα σε όλη τη διάρκεια των Αγώνων.

Bantito.com   Ένας «καταρράκτης»… με καφετέριες και μπουτίκ!rio6k
Bantito.com   Ένας «καταρράκτης»… με καφετέριες και μπουτίκ!rio4